19.10.2019
Tarvitset: 6 annosta (pieniä uunin kestäviä kahvikuppeja tai jälkiruokakippoja)
2 rkl vaniljauutetta ( tai yksi vaniljatanko)
1 prk (3,3 dl) laktoositonta kuohukermaa
1 dl eila kevytmaitoa
4 kananmunan keltuaista
1/2 dl hienoa sokeria
Pinnalle:
Ruokokidesokeria
Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
Yhdistä kerma, maito ja vaniljauute kattilaan ja kuumenna seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen ja vahtien ettei kuohu yli reunojen.
Siirrä levyltä pois.
Erottele keltuaiset valkuaisista ja kaada sokeri keltuaisten sekaan sekä vatkaa hetki kevyesti.
Kaada kuuma kermamaito munamassan sekaan ohuena nauhana. Sekoita hyvin koko ajan mutta älä niin rajusti että pinnalle muodostuisi vaahtoa.
Kaada seos kahvikuppeihin tai vuokiin (HUOM! Muista siis uunin kestävyys!) ja siirrä vuoat uunivuokaan mihin kaadat kiehuvaa vettä.
Veden tulee ylettää kuppeja noin puoliväliin asti.
Työnnä uunivuoka kuppeineen uuniin ja paista 35-45 min. niin, että massa on lähtenyt hyytymään kunnolla mutta kun kevyesti heilutat kuppia se on kuitenkin vielä löysää.
Anna jäliruokakippojen jäähtyä ja laita ne sitten jääkaappiin 3-4 tuntia tai vaikka jopa yön ylitse.
Ennen tarjoilua ripottele creme bruleen pinnalle ruokosokeria ja paahda jälkiruokiin kaasupolttimella karamellimainen rapea pinta.
VINKKI! Jos sinulla ei ole poltinta, voit tehdä pinnan jälkiruokiin näin:
Sulata 1 dl tavallista hienoa sokeria paksupohjaisessa kattilassa. Anna sokerin sulaa ja saada aavistus ruskeaa vgäriä. Kaada sula sokeri leivinpaperilla päälystetylle pellille
ja anna jäähtyä ja kovettua.
Murskaa kovettunut sokerilevy leivinpaperin välissä pieniksi muruiksi nuijaa käyttäen. Ripottele murut jälkiruoan päälle ennen tarjoilua.
Tarjoile Creme Brulee tuoreiden marjojen tai vaikka mansikkasurvoksen kanssa kuten minä.
Ja hei, jäljelle jäänneistä valkuaisista voit tehdä vaikka marenkeja!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hei Sokeripulla: Kahvikuppieni vetoisuus on piripintaan asti 1 1/2 dl eli olisko niin että laitoimme massaa kuppiin ehkä 1 dl verran.
Se oli juuri sopiva määrä kun ajattelee, että herkun syö jälkiruoaksi jolloin vatsa on jo melko täynnä ruoasta.
Nyt täytyykin käydä sinun leipomossasi katsomassa nuo marenkikorit!