30.10.2016
Kun Kinuskikissa avasi tempauksen vaniljamassoista ajattelin heti että ilmanmuuta sitä jotain keksitään, vaikka massat jo tuttuja onkin!
No, sitten mieheni laittoi jo ystäville viestiä, että tulkaa auttamaan järjestämme halloween kemut, emäntä leipoo jälleen.
Siitä sitä sitten lähdettiin muotoilemaan ajatusta halloween kakusta, hmmm…. mitä tekisin! Lopulta päädyin lapsuuteni elokuvan pariin, päätin käyttää muromassaa apuna, suunnitelmat olivat lennokkaat, vaan enhän minä nyt tietenkään sitten aitoa chostbusteria saanut tekemälläkään aikaiseksi. No, hellyttävä kummitus meidän kakusta kuitenkin pilkisti! 🙂
Haamun tekoon tarvitset Kinuskikissan muromassaa, ohje puoliksi riittää hyvin ja jää ylikin.
Elintarviketussin haamun kasvojen piirtämiseen
Kakun pohjaan tarvitset:
4 munan kakkupohjan kaakaolla maustettuna 3 lasia apuna käyttäen
2dl Kauramaitoa kakun kostutukseen
Kakun täytteeseen tarvitset:
2 prk (a 125g) maidotonta mustikka jugurttia alpro
1prk planti creamy dessert kaurakerma valmistetta
3dl mustikoita joko tuoreena tai pakasteena
2 liivatetta
Koristeluun tarvitset:
Voikreemiä ohjeella: 125g maidotonta sunnuntai leivontamargariiniä
1 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
3 rkl vettä
Kinuskikissan vaniljamassaa valkoista 1 pkt
mustaa 2pkt
Vaaleanpunaista ja vihreää 1 pkt
Tee näin:
Voit valmistaa muromassan erillisen ohjeen mukaan valmiiksi jo hyvissä ajoin ja muotoilla siitä haamun.
työnnä käsien sisään coctail tikut valmiiksi helpottamaan paikalleen asettamista. Jätä osat hetkeksi lautasen päälle koska lämpimänä
osia on vaikea yhdistää. Tee siis vartalo, pää, ja kädet erikseen.
Kun Haamu hahmon muromassa osat ovat jäähtyneet kunnolla, voit päälystää osat valkoisella vaniljamassalla ja yhdistää osat valmiiksi haamuksi.
Piirrä haamulle kasvot. Voit säilyttää haamua kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä pölyltä suojassa. Itse tein haamun valmiiksi viikkoa aiemmin.
Seuraavaksi ennen juhlia tee kakku pohja (2pvä ennen juhlia)
Voitele ja jauhota 24cm irtopohjavuoka.
Riko huoneenlämpöiset munat yhteen lasiin. Kaada toiseen samankokoiseen lasiin samanverran sokeria.
Kaada munat ja sokeri kulhoon ja vatkaa vatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
Mittaa nyt lasiin jauhoja samanverran kuin sokeria lisää 2rkl kaakaota ja 1tl leivinjauhoa.
Kaada jauhoja vähitellen munasokeri vaahtoon kunnolla vatkaten.
Paista uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuttia riippuen uunista. Tarkkaile pohjaa ja kokeile kypsyys coctailtikulla.
Säilytä pohja seuraavaan päivään pussissa jääkaapissa.
Juhlia edeltävänä päivänä Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohja osa tarjoilu alustalle.
Valmista täyte vaahdottamalla kaurakerma ja yhdistämällä se mustikka jugurttiin.
Soseuta nyt mustikat ja ota mustikkasosessta puoli desiä sosetta erilleen. Lopun mustikkasoseen voit sekoittaa jugurttikerman sekaan.
Liota liivatteita kylmässä vedessä 5-10 minuttia. Kuumenna pieni määrä mustikka sosetta mikrossa kiehumispisteeseen ja purista
nyt liivatteista kylmä vesi pois sekä sulata liivatteet kuumaan mustikkasoseeseen. Sekoita liivate-mustikka seos muun täytteen sekaan huolellisesti.
Kostuta ensimmäinen kakku kerros kauramaidolla ja levitä täytettä pohjan päälle. Nosta toinen kerros täytteen päälle, kostuta ja
lisää täytettä. Nosta nyt viimeinen kerros kakku pohjaa ja kostuta myös se. Täytettä jää hieman yli.
Nosta yön yli jääkaappiin tekeytymään. Itselläni oli senverran kireä valmistumis aika taulu kakulle, että jouduin oikaisemaan ja täytin sekä koristelin kakun samana iltana, se onnistui hyvin kun annoin kakun täytteineen tekeytyä kylmässä muutaman tunnin ennen koristelua.
Valmista koristelupäivänä ensin voikreemi eli vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja vaniljasokeri keskenään. Lisää sitten tomusokeri pienissä erissä vatkaten ja lopuksi vesi. Kun kreemi on valmis levitä se kakun päälle tarttumapinnaksi vaniljamassalle.
Ota mustat massat yhdeksi suureksi palloksi kaulitse niistä levy ja kuorruta kakku mustalla massalla.
Nyt ota esiin vaaleanpunainen massa ja tee siitä pyöreää muottia apuna käyttäen vaaleanpunaiset osat lisää ne vettä liimana käyttäen kakun päälle, aseta haamu.
Vihreästä massasta tee kirjaimet CHOSTBUSTERS ja liimaa ne kakun kylkeen. Itselläni ei ollutkaan sopivan pieniä kirjain muotteja joten meni vähän askarteluksi, mutta valmiilla pienillä muoteilla tuosta selviää nopeammin. 🙂
Vanilja massa on kyllä aivan hitti tuote, maistuu paremmalle kuin monet kaupoissa olevat, ja lisäksi sitä on superhelppo työstää. Ei tarvitse tomusokerin kanssa pelleillä kun massa ei tartu alustaan kiinni, vaan sen kanssa pärjää jälkikasvukin ilman hampaiden kiristystä.
Siis nyt kaikki käyttämään vaniljamassaa että saadaan pidettyä se toivepudissa. Olisi ihanaa kun saataisiin lisää värejä vaikka toki niitähän voi värjätä oman mielen mukaan! Ei hassumpaa vaikka se tulisi ihan kauppojenkin hyllyille, eikös niin!? 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos Ugolino! 🙂 Joo, niin muistan minäkin lapsena katsoneeni tuota leffaa. 🙂