17.1.2015
Tarkoitukseni oli leipoa juustokakku mustikasta ja marmoroida sen pinta, mutta mieheni puuttui peliin
ja alkoi anoa toisenlaista kakkua vadelmista.Loppujen lopuksi kehitin kakun niillä aineilla mitä kotona
oli paitsi että vadelmat vaihtuivat kaupan pakaste altaan boysenmarjoihin.Tähän kakkuun liittyy myös
kokeilu, sillä nyt ei pohja olekaan perus pipari-rasva pohja, vaan kotona sattui olemaan ihan sokerikakku
pohjaa joten sitä kokeilin ja hyvin toimii!
Tarvitset:
Ohuen siivun sokerikakku pohjasta
maitoa kostutukseen
4 dl kermaa
1 prk maustamatonta maitorahkaa
150g valkosuklaata
1/2 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
3rkl vettä
Marmorointiin tarvitset:
Boysenmarjoja(tai muita haluamiasi marjoja maun mukaan)
1/2 dl sokeria
Tee näin:
Ota 24cm irtopohja vuoka ja laita ohut kakkupohjan siivu vuoan pohjalle.
Kostuta sitä kevyesti maidolla.Laita seuraavaksi liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka kermavaahtoon.Sulata valkosuklaa ja lisää se
kerma-rahka seokseen.Lisää myös sokeri.Kuumenna vesitilkka ja purista liivatteista
vesi pois ja liuota senjälkeen liivatteet kuumaan veteen ja sekoita liivateseos ohuena
nauhana kerma-rahka seokseen.
Murskaa kokonaiset marjat tehosekoittimella ja lisää maun mukaan sokeria.
Kaada irtopohjavuokaan ensin kerma-rahka seos ja tasoita päälinen.Sen jälkeen nostele
lusikalla pieniä nokareita marjamurskaa sinne tänne seoksen päälle ja lopuksi marmoroi
kakun pinta:eli pidä veistä tai vaikka coctailtikkua kohtisuorassa kakun pintaan
ja vedä sinne tänne raitoja.
Marmoroidun pinnan ansiosta kakku ei juuri koristeita tarvitse, mutta vain mielikuvitushan on siinäkin rajana!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos nalamuru! 🙂