31.3.2018
Tarvitset:
5 dl vehnäjauhoja ( tai glut. jauhoseosta)
2 dl sokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 dl kermaa ( tai kaurakermaa)
3 huoneenlämpöistä kananmunaa
3 banaania
1 1/2 dl margariinia (sunnuntai margariini maidoton )
Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele sekä korppujauhota kakkuvuoka. ( Gluteenittomassa muista glut.korppuhauhot)
Muussaa banaanit haarukalla valmiiksi.
Sulata margariini.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Sekoita puukauhalla/ isolla lusikalla kuivien aineiden sekaan kerma, munat, ja margariini. Sekoita lopuksi taikinaan baanaanisose.
Laita taikina vuokaan ja paista uunissa 50-60 min. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
Anna kakun tasaantua vartin verran uunista oton jälkeen ja kumoa sitten lautaselle jäähtymään:
Parhaimmillaan kakku on muutama päivä leipomisen jälkeen.
Voit koristella kakun sulalla suklaalla ja itsetehdyillä vaniljamassa kukkasilla!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Vaikuttaako kakun koostumukseen, jos tekee koneella hiljaa vatkaten/sekoittaen. Kädet niin huonot, etten juuri kakkuja pysty sekoittelemaan puukauhalla.