Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Kahvikakut,  Kevät,  Syntymäpäivät Nähty 1692 kertaa
 
31.03.2018
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIBanaanikakku


Banaanikakku ei liene se kakku, joka tulee ensimmäisenä mieleen, kun suunittelee pääsiäisherkkuja. Meillä oli kuitenkin hedelmälautasella jäänyt kolme banaania mustumaan. Ne eivät kelvanneet enää kenellekään. Kaksi vaihto-ehtoa, joko heitän roskiin tai leivon kakuksi. Jälkimmäinen vaihto-ehto voitti ja kaivoin esiin ylä-aste aikaisen kirjani mistä aina banaanikakun teen silloin kun yleensä teen.
Kakku on helppo ja nopea tekoinen, ei vaadi edes vatkainta ja helposti saat muutettua sen myös erityis ruokavalioille sopivaksi.

Tarvitset:

5 dl vehnäjauhoja ( tai glut. jauhoseosta)
2 dl sokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 dl kermaa ( tai kaurakermaa)
3 huoneenlämpöistä kananmunaa
3 banaania
1 1/2 dl margariinia (sunnuntai margariini maidoton )

Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele sekä korppujauhota kakkuvuoka. ( Gluteenittomassa muista glut.korppuhauhot)
Muussaa banaanit haarukalla valmiiksi.
Sulata margariini.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Sekoita puukauhalla/ isolla lusikalla kuivien aineiden sekaan kerma, munat, ja margariini. Sekoita lopuksi taikinaan baanaanisose.
Laita taikina vuokaan ja paista uunissa 50-60 min. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
Anna kakun tasaantua vartin verran uunista oton jälkeen ja kumoa sitten lautaselle jäähtymään:
Parhaimmillaan kakku on muutama päivä leipomisen jälkeen.
Voit koristella kakun sulalla suklaalla ja itsetehdyillä vaniljamassa kukkasilla!