Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Banaanikakku

31.3.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20180331_141958-1_600x600.jpg

Banaanikakku ei liene se kakku, joka tulee ensimmäisenä mieleen, kun suunittelee pääsiäisherkkuja. Meillä oli kuitenkin hedelmälautasella jäänyt kolme banaania mustumaan. Ne eivät kelvanneet enää kenellekään. Kaksi vaihto-ehtoa, joko heitän roskiin tai leivon kakuksi. Jälkimmäinen vaihto-ehto voitti ja kaivoin esiin ylä-aste aikaisen kirjani mistä aina banaanikakun teen silloin kun yleensä teen.
Kakku on helppo ja nopea tekoinen, ei vaadi edes vatkainta ja helposti saat muutettua sen myös erityis ruokavalioille sopivaksi.

Tarvitset:

5 dl vehnäjauhoja ( tai glut. jauhoseosta)
2 dl sokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 dl kermaa ( tai kaurakermaa)
3 huoneenlämpöistä kananmunaa
3 banaania
1 1/2 dl margariinia (sunnuntai margariini maidoton )

Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele sekä korppujauhota kakkuvuoka. ( Gluteenittomassa muista glut.korppuhauhot)
Muussaa banaanit haarukalla valmiiksi.
Sulata margariini.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Sekoita puukauhalla/ isolla lusikalla kuivien aineiden sekaan kerma, munat, ja margariini. Sekoita lopuksi taikinaan baanaanisose.
Laita taikina vuokaan ja paista uunissa 50-60 min. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
Anna kakun tasaantua vartin verran uunista oton jälkeen ja kumoa sitten lautaselle jäähtymään:
Parhaimmillaan kakku on muutama päivä leipomisen jälkeen.
Voit koristella kakun sulalla suklaalla ja itsetehdyillä vaniljamassa kukkasilla!

Ainesosat

Banaani

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMaidotonPähkinätön

Kategoriat

KahvikakutKevätSyntymäpäivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (5)

Riitta Vainiontaus
9.11.2021 11:48

Vaikuttaako kakun koostumukseen, jos tekee koneella hiljaa vatkaten/sekoittaen. Kädet niin huonot, etten juuri kakkuja pysty sekoittelemaan puukauhalla.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
6.4.2018 17:22

Voi Kinuskiemo,et uskokaan kuinka hyvälle mielelle tulin kun luin viestisi!
Jos voin reseptin tavoin jollekin hyvää jakaa niin sehän on vain hienoa ja täytyy sanoa, että kukat kakun päällä olivat ihan pääsiäiskosmetiikkaa!! Jos meillä kuivakakkuja tehdään niin ne harvemmin ehtivät saada mitään koristetta osakseen kun jo ovat syöty…Ainakin puolittain!
…Mari-johannan banaanikakku…. ihan sydämmessä läikähtää!

Kinuskiemo
6.4.2018 14:16

Kakku tehty ja sillä jo herkuteltu. Osan laitoin saman tien pakkaseen. Laitoin kolme aika isoa banaania ja kermaksi kuohukermaa. Tuli ihan mielettömän hyvää! (Siitä huolimatta, että somat kukkaset loistivat poissaolollaan! 😉 ) Niin helppo tehdä ja kaikki meni kuin Strömsössä! Tämä kakku tuli meille jäädäkseen ”mari-johannan banaanikakkuna”. Sitä leipoessa lupaan aina muistaa sinua lämmöllä. Kiitos! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
1.4.2018 14:29

Kiitos Emolle!
Niin minulla tuli sellainen äkillinen kukkien teko puuska tuossa pari päivää sitten ja kun niitä nyt sitten oli, niin päätin todella tehdä banaani kakusta keväisen päivityksen!

Kinuskiemo
1.4.2018 09:22

Voi kiitos! 🙂 Aivan ihana resepti joka suhteessa. Banaanikakku on hyvää ja banaaneja on lähes aina vanhenemassa. Helppo ja nopea leipoa, tämän voi todella ”leipaista”. Ja sen aionkin tehdä pikavauhtia. Ekstra plussana vielä, että voi tehdä odottelemaan tarjollepanoa pari päivää etukäteen. Onpa tuo sinun kakkusi puhjennut kauniiseen kukkaan, huikean kauniilta näyttää!
Hyvää Pääsiäistä sinulle ja perheellesi! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa