Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Ananasrahkapiirakka

11.3.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20180310_193155-1_600x600.jpg

Meillä järjestettiin eilen Putouksen finaalikatsomo. Jotain hyvää piti saada. Jo joitain viikkoja sitten löysin tämän melko tavallisenkin rahkapiirakan ohjeen netistä, Lidlin sivulta, se jäi mieleeni ehkä siitä syystä, että piirakan ananakset karamellisoitiin ensin pannulla voilla ja siirapilla. Ja kyllä se varmasti antoikin kivaa lisämakua ananaksiin saatikka, että niiden väri hieman muuttui.
Alkuperäisestä ohjeesta vaihdoin vain pohjan omaani.

Tarvitset pohjaan:

125 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
2 tl vaniljasokeria

Täyte:

1 prk appelsiinirahkaa
1 dl vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa

lisäksi täytteeseen:

1 prk ananas paloja
2 rkl margariinia
2 rkl siirappia

Tee näin:

Aloita piirakan valmistus siitä, että valutat ananaspalat lävikössä ja otat pienen paistinpannun esille.
Kuumenna paistinpannu ja sulata margariini ja siirappi. Lisää ananas palat pannuun ja kääntele niitä kuumalla pannulla

Jpeg


muutama minuutti niin, että ne saavat kauniin ruskean värin. Siirrä ne sitten takaisin lävikköön jäähtymään siksi aikaa,
kun valmistat pohjan ja täytteen.
Nypi huoneen lämpöinen rasva ja sokeri murumaiseksi seokseksi.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen sekaan.
Lisää munat voi-sokeri seokseen ihan vain vaikka puuhaarukkaa apuna käyttäen.
Lopuksi lisää jauhot muutamassa erässä ja sekoita taikina tasaisiksi.
Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen kaikki muut aineet kulhossa paitsi kerma.
Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi toisessa kulhossa ja yhdistä nyt vaahto muiden täyteaineiden sekaan.
Kaada täyte pohjan päälle piirakka vuokaan ja lopuksi asettele ananas palat täytteen päälle.
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista piirakkaa 30 min.
Piirakan keskus on vielä löysä uunista poisotettaessa, mutta kun piirakka jäähtyy täyte myös kiinteytyy hyväksi.

VINKKI! Saat piirakasta helposti gluteenittoman vaihtamalla jauhot gluteenittomiin.
Maidottoman saat käyttämällä sunnuntai maidotonta margariinia, vaihtamalla rahkan maidottomaan jugurttiin
ja kerman käyttämällä soija vispiä.Kokeilin itse ja toimii!

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidotonPähkinätön

Kategoriat

KevätMakeat piirakatPääsiäinen

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (4)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
16.3.2018 07:13

Kiitos Miranster! Jos ananaksesta tykkäät niin kokeile ihmeessä. Oli toki makea mutta meidän mieleen ei liiaksi. Ja tarvittaessa sokerin määräähän voi tiputtaa. 🙂

Miranster
Kinuskileipomo Miranster
15.3.2018 18:23

Itse rakastan ananasta. En ikinä ole kokeillut sitä piirakassa, mutta ehkä pitäisi.🙂 Vaikuttaa todella makealta.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
12.3.2018 06:40

Maris kiitos! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
11.3.2018 15:57

Onpas niin keväinen ja herkullisen näköinen piirakka. Kisaeväs parhaasta päästä! 😊
Itse olen joskus omenoita karamellisoinut, ja kyllä se vaan ihan eritavalla korostaa hedelmän makua ja tuo sen paremmin esille. Toimii varmasti tässäkin. 😋

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa