11.3.2018
Meillä järjestettiin eilen Putouksen finaalikatsomo. Jotain hyvää piti saada. Jo joitain viikkoja sitten löysin tämän melko tavallisenkin rahkapiirakan ohjeen netistä, Lidlin sivulta, se jäi mieleeni ehkä siitä syystä, että piirakan ananakset karamellisoitiin ensin pannulla voilla ja siirapilla. Ja kyllä se varmasti antoikin kivaa lisämakua ananaksiin saatikka, että niiden väri hieman muuttui.
Alkuperäisestä ohjeesta vaihdoin vain pohjan omaani.
Tarvitset pohjaan:
125 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
1 prk appelsiinirahkaa
1 dl vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
lisäksi täytteeseen:
1 prk ananas paloja
2 rkl margariinia
2 rkl siirappia
Tee näin:
Aloita piirakan valmistus siitä, että valutat ananaspalat lävikössä ja otat pienen paistinpannun esille.
Kuumenna paistinpannu ja sulata margariini ja siirappi. Lisää ananas palat pannuun ja kääntele niitä kuumalla pannulla
VINKKI! Saat piirakasta helposti gluteenittoman vaihtamalla jauhot gluteenittomiin.
Maidottoman saat käyttämällä sunnuntai maidotonta margariinia, vaihtamalla rahkan maidottomaan jugurttiin
ja kerman käyttämällä soija vispiä.Kokeilin itse ja toimii!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Miranster! Jos ananaksesta tykkäät niin kokeile ihmeessä. Oli toki makea mutta meidän mieleen ei liiaksi. Ja tarvittaessa sokerin määräähän voi tiputtaa. 🙂