Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Kevät,  Makeat piirakat,  Pääsiäinen Nähty 291 kertaa
 
11.03.2018
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton,  Pähkinätön

Ananasrahkapiirakka


Meillä järjestettiin eilen Putouksen finaalikatsomo. Jotain hyvää piti saada. Jo joitain viikkoja sitten löysin tämän melko tavallisenkin rahkapiirakan ohjeen netistä, Lidlin sivulta, se jäi mieleeni ehkä siitä syystä, että piirakan ananakset karamellisoitiin ensin pannulla voilla ja siirapilla. Ja kyllä se varmasti antoikin kivaa lisämakua ananaksiin saatikka, että niiden väri hieman muuttui.
Alkuperäisestä ohjeesta vaihdoin vain pohjan omaani.

Tarvitset pohjaan:

125 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
2 tl vaniljasokeria

Täyte:

1 prk appelsiinirahkaa
1 dl vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa

lisäksi täytteeseen:

1 prk ananas paloja
2 rkl margariinia
2 rkl siirappia

Tee näin:

Aloita piirakan valmistus siitä, että valutat ananaspalat lävikössä ja otat pienen paistinpannun esille.
Kuumenna paistinpannu ja sulata margariini ja siirappi. Lisää ananas palat pannuun ja kääntele niitä kuumalla pannulla

Jpeg


muutama minuutti niin, että ne saavat kauniin ruskean värin. Siirrä ne sitten takaisin lävikköön jäähtymään siksi aikaa,
kun valmistat pohjan ja täytteen.
Nypi huoneen lämpöinen rasva ja sokeri murumaiseksi seokseksi.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen sekaan.
Lisää munat voi-sokeri seokseen ihan vain vaikka puuhaarukkaa apuna käyttäen.
Lopuksi lisää jauhot muutamassa erässä ja sekoita taikina tasaisiksi.
Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen kaikki muut aineet kulhossa paitsi kerma.
Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi toisessa kulhossa ja yhdistä nyt vaahto muiden täyteaineiden sekaan.
Kaada täyte pohjan päälle piirakka vuokaan ja lopuksi asettele ananas palat täytteen päälle.
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista piirakkaa 30 min.
Piirakan keskus on vielä löysä uunista poisotettaessa, mutta kun piirakka jäähtyy täyte myös kiinteytyy hyväksi.

VINKKI! Saat piirakasta helposti gluteenittoman vaihtamalla jauhot gluteenittomiin.
Maidottoman saat käyttämällä sunnuntai maidotonta margariinia, vaihtamalla rahkan maidottomaan jugurttiin
ja kerman käyttämällä soija vispiä.Kokeilin itse ja toimii!