5.10.2016
Vaniljavadelma-moussekakku
Pohja:
175g Digestive-keksejä
75g voita
Täyte:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1,75 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
250g maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
Vadelmatäyte:
½ täytteestä
300g vadelmia
4 liivatelehteä
100g valkosuklaata
Vaniljatäyte:
½ täytteestä
2 liivatelehteä
0,25 dl vettä
50g valkosuklaata
Koristelu:
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
pinkkiä elintarvikeväriä
hopeakuulia
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla.
Murskaa pohjan Digestive-keksit tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Painele keksimurska vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
Vatkaa vaniljakastike, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää rahka ja tuorejuusto. Jaa täyte kahteen yhtä suureen osaan.
Laita vadelmatäytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta vadelmat ja rouhi valkosuklaa. Kuumenna ½ dl vadelmasoseesta kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita lopun soseen kanssa, ja lisää vadelmasose puoleen täytteestä. Sekoita lopuksi joukkoon suklaarouhe. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä noin tunti.
Laita vaniljatäytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Rouhi valkosuklaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana jäljellä olevaan täytteeseen. Sekoita joukkoon suklaarouhe ja kaada vuokaan vadelmatäytteen päälle. Jos haluat pinnasta sileän, ota ennen suklaarouheen lisäämistä erilleen noin 2 dl täytteestä ja levitä se vuokaan suklaarouheellisen täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia tai seuraavaan päivään.
Vatkaa koristeluun tuleva kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja elintarvikeväri. Pursota ruusuja ja laita kakun päälle. Voit pursottaa kermavaahdon jollain muullakin tavalla. Viimeistele hopeakuulilla
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo: kiitos, on tätä jo juhlissa tarjottukin!