Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Marenkiruusu

Vaniljavadelma-moussekakku

5.10.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23171_IMG_9241-1_600x600.jpg

Vaniljavadelma-moussekakku

Pohja:
175g Digestive-keksejä
75g voita

Täyte:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1,75 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
250g maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa

Vadelmatäyte:
½ täytteestä
300g vadelmia
4 liivatelehteä
100g valkosuklaata

Vaniljatäyte:
½ täytteestä
2 liivatelehteä
0,25 dl vettä
50g valkosuklaata

Koristelu:
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
pinkkiä elintarvikeväriä
hopeakuulia

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla.

Murskaa pohjan Digestive-keksit tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Painele keksimurska vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Vatkaa vaniljakastike, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää rahka ja tuorejuusto. Jaa täyte kahteen yhtä suureen osaan.

Laita vadelmatäytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta vadelmat ja rouhi valkosuklaa. Kuumenna ½ dl vadelmasoseesta kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita lopun soseen kanssa, ja lisää vadelmasose puoleen täytteestä. Sekoita lopuksi joukkoon suklaarouhe. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä noin tunti.

Laita vaniljatäytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Rouhi valkosuklaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana jäljellä olevaan täytteeseen. Sekoita joukkoon suklaarouhe ja kaada vuokaan vadelmatäytteen päälle. Jos haluat pinnasta sileän, ota ennen suklaarouheen lisäämistä erilleen noin 2 dl täytteestä ja levitä se vuokaan suklaarouheellisen täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia tai seuraavaan päivään.

Vatkaa koristeluun tuleva kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja elintarvikeväri. Pursota ruusuja ja laita kakun päälle. Voit pursottaa kermavaahdon jollain muullakin tavalla. Viimeistele hopeakuulilla

aIMG_9247

Ainesosat

Vadelma

Erityisruokavaliot

MunatonPähkinätön

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23171_aIMG_9356_400x400.jpgMarenkiruusuMinijuustokakut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23171_IMG_9320_400x400.jpgMarenkiruusuMarmoroidut kinuskikonvehdit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23171_aIMG_9307_400x400.jpgMarenkiruusuSateenkaarimarenkikakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23171_IMG_9241-1_400x400.jpgMarenkiruusuVaniljavadelma-moussekakku
7

Kommentit (7)

Marenkiruusu
Kinuskileipomo Marenkiruusu
6.10.2016 21:48

Kinuskiemo: kiitos, on tätä jo juhlissa tarjottukin!

Kinuskiemo
6.10.2016 20:28

Mikä kakkukaunotar! Kakun virheettömän pinnan olet koristellut näyttävästi taidokkailla kermaruusuilla ja siroilla hopeahelmillä. Kakkusi on upea juhlakakku. Hieno suoritus! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
6.10.2016 18:39

Ilmanmuuta julkaiset vielä monta uutta maukasta reseptiä ja kun ei ole reseptiä mitä julkaista mutta leivot muuten vaan niin silloin laita galleriaan kuvaa. Sieltäkin me kaikki pääsemme kättesi jälkeä ihastelemaan! 🙂
Miksi muka et julkaisisi? Taitaa olla kuule niin, että kovin montaa meistä leipomon pitäjistä on alkuun vaivannut rimakauhu, niin myös siis minua itseäni. Mutta kun julkaisee ekan…tekee mieli julkaista toinen ja kohta niitä onkin monta ja on mukava jutella samanhenkisten leipureiden kanssa jauhot pöllyten! 🙂 Siispä törmäillään myös jatkossa…. 🙂

Marenkiruusu
Kinuskileipomo Marenkiruusu
6.10.2016 11:59

Mari-johanna: Kiitos kommentistasi! Kakku ei kyllä todellisuudessa ollut yhtä keltainen kuin kuvassa vaan valkoisempi (en ole mikään nero kameran kanssa). Näin kivojen kommenttien ansiosta uskallan kyllä julkaista lisääkin reseptejä 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
6.10.2016 07:02

Huomenta Marenkiruusu ja isosti sekä lämpimästi tervetuloa Kinuskikissan leipovaan tiimiin! 🙂
Kivaa että löysit meidät! Sulla ei olekaan mikä tahansa resepti leipomon ovia avaamassa vaan todella tyylikäs ja kaunis kakku ja vieläpä äidin alunperin luoma.
Hienoa on kuitenkin se, että rohkeasti olet jo muutoksia tehnyt, kakku on ihanan hempeä väreiltään, ja koristeruuruissa on häivähdys menneen kesän tuoksua! 🙂

Marenkiruusu
Kinuskileipomo Marenkiruusu
6.10.2016 06:49

Sokeriruusu: kiva kuulla että tykkäät 🙂

sokeriruusu
5.10.2016 23:28

Hei! ja tervetuloa marenkiruusu 😊 Aivan mielettömän upean luomuksen olet tänne ensimmäiseksi laittanut, mielenkiinnolla jään odottamaan muita töitäsi.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa