8.11.2016
Minijuustokakut (24 kpl)
Pohja:
230g digestivejä
100g voita
Täyte:
2 dl vahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
150g rahkaa
100g tuorejuustoa
3,5 liivatelehteä
0,25 dl vettä
Aprikoosikiille (12 leivokseen):
160g säilykeaprikooseja
2 rkl aprikoosien sokerilientä
2 liivatelehteä
Mansikkakiille (12 leivokseen):
175g mansikoita
2 rkl aprikoosien sokerilientä (tai 2 rkl vettä ja halutessasi sokeria)
2 liivatelehteä
Aloita tekemällä muotit. Leikkaa reunakalvosta n. 20 cm pitkiä suikaleita ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Teippaa kiinni, mutta älä liian lujasti, muuten reunakalvo on hankalaa irroittaa valmiista leivoksista. Aseta valmiit muotit tarjottimelle, jolla on leivinpaperi. Muista varata tarpeeksi aikaa muottien askarteluun, itselläni siihen kului melkein tunti.
Murskaa pohjan digestivekeksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja lisää keksimurskaan. Painele seos reunakalvomuottien pohjille. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa. Lisää rahka ja tuorejuusto. Kuumenna vesi ja sulata siihen liivatteet. Lisää täytteeseen. Levitä täyte lusikalla reunakalvomuotteihin. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia tai seuraavaan päivään.
Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta aprikoosit/mansikat. Lisää sokeriliemi. Kuumenna noin puoli desilitsaa soseesta ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä muun soseen kanssa. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele oman maun mukaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos 🙂 tekemisessä tosiaan kesti, mutta on sitä tylsempiäkin tapoja viettää aikaa. Ja jos tekee tarpeeksi monta, jokainen löytää kyllä mieleisensä!