9.6.2015
POHJA:
180g Bastogne keksejä
50g voita
TÄYTE 1:
4 liivatetta
2 dl kermaa
2 banaania
1 vaniljarahka 200g
300g pähkinä-suklaa levitettä
1/2 dl sitruunamehua
TÄYTE 2:
3 liivatetta
2dl kermaa
1 vaniljarahka 200g
250g mascarpone
1/2 dl sokeria
1/2 dl sitruunamehua
OHJE:
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (22cm) ja painele keksi-voi seos leivinpaperin päälle.
Valmista täyte 1. Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Murskaa banaanit, sekoita joukkoon rahka ja suklaalevite. Sulata liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun ja lisää ne seokseen. Sekoita lopuksi mukaan kermavaahto. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä 45 min.
Valmista täyte 2. Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään vaniljarahka, mascarpone ja sokeri. Sulata liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun ja lisää ne seokseen. Sekoita lopuksi mukaan kermavaahto. Seos jää melko paksuksi. Levitä seos hyytyneen banaanikerroksen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4h.
Irrota kakku ja koristele esim. pähkinä-suklaa levitteellä ja pehmeillä kultahelmillä (Dr. Oetker)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Erittäin hyvä ohje! Paras tähän asti leipomistani juustokakuista, joita olen leiponut paljon kananmuna-allergian takia.
Banaani ja sitruuna ihana yhdistelmä ja mascarpone täyteläisen samettinen. Lisää tällaisia ohjeita 🙂