Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob.gif

Lohijäädyke

Leipomo: manteli81
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2452_20131206_19455011_600x600.jpg

10 viipaletta saaristolaisleipää

Täyte:
3 dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 100g piparjuuri-lohituorejuustoa
⅓ tl valkopippuria
1,5 rkl sitruunamehua
hieman raastettua sitruunankuorta
pari kolme kevätsipulin vartta
noin 1/2-1 dl kapriksia, maun mukaan
n. 400g kylmäsavukirjolohiviipaleita
¾ dl tillisilppua

Koristeluun:

salaatinlehtiä
tilliä


Vuoraa neliskanttinen leipävuoka tai kahvikakkuvuoka (tilavuus noin 1,5 litraa) kelmulla. Ota leipäviipaleista muotilla kuvioita. Aseta kuviot vuoan pohjalle.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuustot, valkopippuri ja sitruunamehu sekä sitruunankuori.

Hienonna sipuli, kaprikset ja kirjolohiviipaleet. Sekoita silput tuorejuustovaahtoon.

Lusikoi täytettä vuokaan ensin varoen kuvioiden päälle, jotta ne pysyvät paikoillaan. Kaada sitten loput täytteestä.

Leikkaa leipäviipaleista sopivia paloja ja aseta ne kerrokseksi täytteen päälle.

Anna kakun jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään. Ota kakku noin tunti ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Kumoa tarjoiluvadille salaatinlehtien ja tillinoksien päälle.

Vinkki: Jos leipäkuviot ovat jäätyneet hieman kohmeisiksi, rapsuta jäähileet pois. Näin kuviot tulevat kauniisti esiin.

Kategoriat:

Muut juhlapöydän kakutVoileipäkakut
- Helppo

Kommentit (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti