Kinuskileipomo manteli81

Kategoria: Muut juhlapöydän kakut,  Voileipäkakut Nähty 8696 kertaa
 
05.12.2013
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTILohijäädyke


Muokattu reseptistä Kirjolohi-mätijäädykekakku. Alkuperäisen ohjeen laatija Kinuskikissa.

Koska en tykkää mädistä, tuunasin reseptiä heti alkuun. Jätin mädin pois ja korvasin senkin määrän kirjolohella. Purjosipulin sijaan käytin kevätsipulia, ja lisäsin joukkoon vielä silputtuja kapriksia, sitruunan kuorta ja piparjuuri-lohituorejuustoa. Vuokaleipänä käytin saaristolaisleipää. Täytettä olisi voinut lusikoida suuhunsa sellaisenaankin. Ja tätä voisi helposti käyttää voileipäkakun täytteenäkin. Kuvassa se, mitä jäädykkeestä oli hetken päästä jäljellä tarjolle asettamisesta. 🙂

10 viipaletta saaristolaisleipää

Täyte:
3 dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 100g piparjuuri-lohituorejuustoa
⅓ tl valkopippuria
1,5 rkl sitruunamehua
hieman raastettua sitruunankuorta
pari kolme kevätsipulin vartta
noin 1/2-1 dl kapriksia, maun mukaan
n. 400g kylmäsavukirjolohiviipaleita
¾ dl tillisilppua

Koristeluun:

salaatinlehtiä
tilliä


Vuoraa neliskanttinen leipävuoka tai kahvikakkuvuoka (tilavuus noin 1,5 litraa) kelmulla. Ota leipäviipaleista muotilla kuvioita. Aseta kuviot vuoan pohjalle.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuustot, valkopippuri ja sitruunamehu sekä sitruunankuori.

Hienonna sipuli, kaprikset ja kirjolohiviipaleet. Sekoita silput tuorejuustovaahtoon.

Lusikoi täytettä vuokaan ensin varoen kuvioiden päälle, jotta ne pysyvät paikoillaan. Kaada sitten loput täytteestä.

Leikkaa leipäviipaleista sopivia paloja ja aseta ne kerrokseksi täytteen päälle.

Anna kakun jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään. Ota kakku noin tunti ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Kumoa tarjoiluvadille salaatinlehtien ja tillinoksien päälle.

Vinkki: Jos leipäkuviot ovat jäätyneet hieman kohmeisiksi, rapsuta jäähileet pois. Näin kuviot tulevat kauniisti esiin.