Kinuskileipomo Mansikkasuukko

Kategoria: Makeat piirakat,  Muut juhlapöydän kakut,  Suklaataikina Nähty 19647 kertaa
 
13.05.2016
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKultasuklaapiirakka


Suklaataikina on jo jonkun aikaa odotellut pakastimessa. Kinuskikissan ja Myllynparhaan yhteisen kilpailun innoittamana tässä on oma versioni suklaistakin suklaisemmasta piirakasta! Paahdettu valkosuklaa on kuin kultahippuja kakun päällä 🙂

Pohja:
Myllynparas suklaataikina

Täyte:
n.30g mangomarmeladia (tai muuta marmeladia  sen verran että pohja peittyy)
250g tummaa suklaata
4 keltuaista
1 muna
1 dl sokeria
1/2 dl maizena
400 g kookosmaito (tai muuta maitoa)
25g voita
1rkl hunajaa (paksua, ei juoksevaa)

Pinnalle:
Paahdettua valkosuklaata n. 50g (175 astetta n. 8min)

Paista pohja ohjeen mukaan kypsäksi. Jäähdytä ja tee sillä aikaa täyte. Sekoita kananmuna ja keltuaiset kattilassa maizenan kanssa. Lisää sokeri ja maito. Anna kiehahtaa mutta älä keitä. Ota kattila pois hellalta ja lisää suklaa ja voi ja sekoita tasaiseksi. Levitä marmeladia pohjan päälle. Lisää suklaatäyte marmeladin päälle ja lisää paahdettu suklaa. Laita jääkaappiin jähmettymään yön yli (4h vähintään). Herkuttele!

Varoituksen sana, erittäin suklaista!!!