Kinuskileipomo Mankiainen

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Juusto- ja hyydykekakut,  Makeat piirakat Nähty 10400 kertaa
 
14.05.2016
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIValkosuklaa-mustikkajuustokakkupiirakka


Kaapissa oli tuorejuustoa ”tuhottavaksi” ja eikun Kinuskikissan sivuille surffailemaan. Inspiraationa toimi juustokakkupiirakka ja tässä oma versioni siitä. 🙂 Uskaltaisin väittää kokeilematta, että piirakka toimii myös gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Kannattaa kokeilla myös happamammilla marjoilla, vaikka puolukalla tai viinimarjoilla!

Piirakka on tehty hakaisijaltaan 28 cm vuokaan.

Pohja:
175 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
70g valkosuklaata
500g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa tai kermaa
2 rkl perunajauhoja
2 munaa
60-70 g mustikoita (tai muita marjoja)

Voitele piirakkavuoka valmiiksi ja valmista ensin pohjataikina. Vatkaa voi ja sokerit hyvin sekaisin. Lisää jauhot muutamassa osassa ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Sulata täytteen valkosuklaa. Pehmennä tuorejuusto vatkaimella ja lisää sokerit. Sekoita perunajauhot maitoon ja lisää seos täytteeseen vatkaten. Lisää munat ja sekoita. Lopuksi sekoita joukkoon vielä valkosuklaasula. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele marjat piirakkaan.

Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia, riippuen uunin tehosta, kunnes piirakka on kypsä. Keskusta saa jäädä hieman pehmeäksi uunista otettaessa. Anna jäähtyä ja nauti!