14.5.2016
Piirakka on tehty hakaisijaltaan 28 cm vuokaan.
Pohja:
175 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
70g valkosuklaata
500g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa tai kermaa
2 rkl perunajauhoja
2 munaa
60-70 g mustikoita (tai muita marjoja)
Voitele piirakkavuoka valmiiksi ja valmista ensin pohjataikina. Vatkaa voi ja sokerit hyvin sekaisin. Lisää jauhot muutamassa osassa ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Sulata täytteen valkosuklaa. Pehmennä tuorejuusto vatkaimella ja lisää sokerit. Sekoita perunajauhot maitoon ja lisää seos täytteeseen vatkaten. Lisää munat ja sekoita. Lopuksi sekoita joukkoon vielä valkosuklaasula. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele marjat piirakkaan.
Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia, riippuen uunin tehosta, kunnes piirakka on kypsä. Keskusta saa jäädä hieman pehmeäksi uunista otettaessa. Anna jäähtyä ja nauti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Herkkua joka pala! Hauskasti mustikoiden täplittämä pinta. 🙂