24.2.2016
12-16 kpl
Pikkuleivät:
110g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl soodaa
2,5 dl kaurahiutaleita
Kuorrute:
110 g voita
170 g (n. 3 dl) tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta (alkup. 1 dl)
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl maitoa
Koristeet:
Strösseleitä tai erilaisia sokerikoristeita
Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa hyvin sekaisin. Sekoita kaakaojauhe ja sooda vehnäjauhoihin ja lisää seos voivaahtoon. Lisää kaurahiutaleet ja sekoita. Ota lusikalla palleroita taikinasta, aseta pellille ja litistä vähän. Jätä hieman leviämisvaraa.
Paista pikkuleipiä 10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa, niiden on tarkoitus jäädä pehmeiksi. Anna jäähtyä kunnolla.
Valmista kuorrute vaahdottamalla ensin voi kulhossa. Siivilöi puolet tomusokerista voin joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput kuorrutteen aineet ja vatkaa taas tasaiseksi. Lisää tarvittessa maitoa, jos kuorrute tuntuu liian paksulta levittää. Levitä kuorrute pikkuleipien päälle ja koristele.
Säilytä valmiit pikkuleivät jääkaapissa. Ota vähän ennen tarjoilua hetkeksi huoneenlämpöön, jotta kuorrute ehtii hieman pehmetä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihan hirmuisen herkullisen näköinen makupala ja kaunis koristelu! Nyt rupesi kyllä tuntumaan siltä, että pitää itsekin näitä joskus kokeilla, vaikka en taida ihan leivontakirjan kohderyhmään kuuluakaan. 😉 Mutta juuri tällaiset runsaasti kauraa sisältävät keksit ovat herkullisia. Ja sitten päälle vielä tuollainen ”mokkapalatyyppinen” kuorrute, niin pikkuleivistä tuleekin jo leivoksia. Kätevää! 🙂