Kinuskileipomo Mankiainen

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Isän- ja äitienpäivä,  Lapset,  Muuta makeaa,  Pikkuleivät Nähty 2212 kertaa
 
24.02.2016
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTISuklaiset suupalat


Meidän 5-vuotias neitokainen halusi leipoa ja löysi omasta Pikkuprinsessojen leivontakirjastaan reseptin ”Makoisat strösselisuupalat”. Aineet löytyivät kaapista ja eikun leipomaan! Resepti on helppo ja nopea, ja pikkuapuritkin pääsevät mukaan tai isommat apurit varmasti pystyvät nämä loihtimaan omatoimisesti. Herkun kruunaa komea koristelu!

Meidän versioissa hieman sovelsin tekovaiheissa ja lisäsin kuorrutteeseen vaniljasokeria sekä puolitin kaakaon määrän, koska käyttämäni on todella tummaa. Herkullisia tuli näinkin!

12-16 kpl

Pikkuleivät:
110g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl soodaa
2,5 dl kaurahiutaleita

Kuorrute:
110 g voita
170 g (n. 3 dl) tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta (alkup. 1 dl)
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl maitoa

Koristeet:
Strösseleitä tai erilaisia sokerikoristeita

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa hyvin sekaisin. Sekoita kaakaojauhe ja sooda vehnäjauhoihin ja lisää seos voivaahtoon. Lisää kaurahiutaleet ja sekoita. Ota lusikalla palleroita taikinasta, aseta pellille ja litistä vähän. Jätä hieman leviämisvaraa.

Paista pikkuleipiä 10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa, niiden on tarkoitus jäädä pehmeiksi. Anna jäähtyä kunnolla.

Valmista kuorrute vaahdottamalla ensin voi kulhossa. Siivilöi puolet tomusokerista voin joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput kuorrutteen aineet ja vatkaa taas tasaiseksi. Lisää tarvittessa maitoa, jos kuorrute tuntuu liian paksulta levittää. Levitä kuorrute pikkuleipien päälle ja koristele.

Säilytä valmiit pikkuleivät jääkaapissa. Ota vähän ennen tarjoilua hetkeksi huoneenlämpöön, jotta kuorrute ehtii hieman pehmetä.