8.11.2015
Huom! Tällä ohjeella kakku on tehty halkaisijaltaan 16 cm vuokaan. Tuplaamalla ainekset saat kakun normaaliin (22-24 cm) vuokaan. Täytteet kannattaa tällöin tehdä 2,5-kertaisina.
Kakkupohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
75 g voita sulatettuna
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
100 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
50g hasselpähkinämaitosuklaata
n. 200g mustikoita
Kostutukseen: 0,5-1 dl vaniljamaitoa (maitoa ja vaniljasokeria)
Koristelu:
2,5 dl vispikermaa
1 tl tomusokeria
Pohja:
Voitele ja korppujauhota vuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat osiin.
Täytteen esivalmistelut:
Rouhi valkosuklaa karkeaksi ja paahda uunissa leivinpaperilla 175 asteessa 5-8 minuuttia, riippuen uunin tehosta. Laita paahdetut suklaat kerman kanssa kattilaan ja sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa kerman joukkoon. Jäähdytä kunnolla, useampi tunti, mielellään yön yli jääkaapissa.
Kakun täyttäminen:
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Rouhi hasselpähkinäsuklaa. Vatkaa kylmä kermaseos vaahdoksi ja sekoita pähkinäsuklaarouhe joukkoon. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja aseta alimmainen pohjapala pohjalle. Kostuta pohja vaniljamaidolla. Levitä puolet suklaatäytteestä pohjalle ja upota sekaan mustikoita. Laita keskimmäinen pohjapala vuokaan, kostuta, levitä loput täytteestä ja painele loput mustikat sekaan. Aseta vielä viimeinen pohjapala päälle ja kostuta. Kääri kelmut kakun päälle ja laita jääkaappiin tekeytymään.
Koristelu:
Vatkaa vispikerma sokerin kanssa jämäkäksi vaahdoksi. Laita pursotuspussiin ja pursota haluamallasi tavalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä