Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Mankiainen

Suklainen ja mustikkainen isänpäiväkakku

8.11.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16951_iska2015_600x600.jpg

Huom! Tällä ohjeella kakku on tehty halkaisijaltaan 16 cm vuokaan. Tuplaamalla ainekset saat kakun normaaliin (22-24 cm) vuokaan. Täytteet kannattaa tällöin tehdä 2,5-kertaisina.

Kakkupohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
75 g voita sulatettuna
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
100 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
50g hasselpähkinämaitosuklaata
n. 200g mustikoita

Kostutukseen: 0,5-1 dl vaniljamaitoa (maitoa ja vaniljasokeria)

Koristelu:
2,5 dl vispikermaa
1 tl tomusokeria

Pohja:
Voitele ja korppujauhota vuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat osiin.

Täytteen esivalmistelut:
Rouhi valkosuklaa karkeaksi ja paahda uunissa leivinpaperilla 175 asteessa 5-8 minuuttia, riippuen uunin tehosta. Laita paahdetut suklaat kerman kanssa kattilaan ja sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa kerman joukkoon. Jäähdytä kunnolla, useampi tunti, mielellään yön yli jääkaapissa.

Kakun täyttäminen:
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Rouhi hasselpähkinäsuklaa. Vatkaa kylmä kermaseos vaahdoksi ja sekoita pähkinäsuklaarouhe joukkoon. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja aseta alimmainen pohjapala pohjalle. Kostuta pohja vaniljamaidolla. Levitä puolet suklaatäytteestä pohjalle ja upota sekaan mustikoita. Laita keskimmäinen pohjapala vuokaan, kostuta, levitä loput täytteestä ja painele loput mustikat sekaan. Aseta vielä viimeinen pohjapala päälle ja kostuta. Kääri kelmut kakun päälle ja laita jääkaappiin tekeytymään.

Koristelu:
Vatkaa vispikerma sokerin kanssa jämäkäksi vaahdoksi. Laita pursotuspussiin ja pursota haluamallasi tavalla.

Ainesosat

MustikkaSuklaa

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Kategoriat

ÄitienpäiväTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16951_2017-04-04-10.22.42_400x400.pngMankiainenKinuskinen mustikkapiirakka
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16951_2017-04-04-10.18.29_400x400.jpgMankiainenSitrusmisu
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16951_Mustikkavsjkakku_400x400.jpgMankiainenValkosuklaa-mustikkajuustokakkupiirakka
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16951_Suklaasuupala_400x400.jpgMankiainenSuklaiset suupalat
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16951_Fetapinaatti_400x400.jpgMankiainenPinaatti-fetapiirakka
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16951_iska2015_400x400.jpgMankiainenSuklainen ja mustikkainen isänpäiväkakku

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa