Kinuskileipomo Mankiainen

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Täytekakut Nähty 126887 kertaa
 
08.11.2015
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTISuklainen ja mustikkainen isänpäiväkakku


Meidän perheessä tehtiin tänä vuonna isälle suklainen täytekakku mustikoilla. Koristelusta huolehti 5-vuotias neitokaisemme kermapursotuksin. Inspiraation lähteenä toimi tällä kertaa Kinuskikissan paahdettu valkosuklaa- ja vadelma-mascarponetäytteet, joista jälkimmäinen on ehdottomasti oma suosikkini. Kakkupohja on hyvin suklainen, mustikat raikastavat sopivasti makeaa valkosuklaatäytettä ja ruohittu hasselpähkinäsuklaa tuo mukavasti purutuntumaa. Pohja ja täytteen valmistelut kannattaa tehdä jo kakun täyttämistä edeltävänä päivänä.

Huom! Tällä ohjeella kakku on tehty halkaisijaltaan 16 cm vuokaan. Tuplaamalla ainekset saat kakun normaaliin (22-24 cm) vuokaan. Täytteet kannattaa tällöin tehdä 2,5-kertaisina.

Kakkupohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
75 g voita sulatettuna
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
100 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
50g hasselpähkinämaitosuklaata
n. 200g mustikoita

Kostutukseen: 0,5-1 dl vaniljamaitoa (maitoa ja vaniljasokeria)

Koristelu:
2,5 dl vispikermaa
1 tl tomusokeria

Pohja:
Voitele ja korppujauhota vuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat osiin.

Täytteen esivalmistelut:
Rouhi valkosuklaa karkeaksi ja paahda uunissa leivinpaperilla 175 asteessa 5-8 minuuttia, riippuen uunin tehosta. Laita paahdetut suklaat kerman kanssa kattilaan ja sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa kerman joukkoon. Jäähdytä kunnolla, useampi tunti, mielellään yön yli jääkaapissa.

Kakun täyttäminen:
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Rouhi hasselpähkinäsuklaa. Vatkaa kylmä kermaseos vaahdoksi ja sekoita pähkinäsuklaarouhe joukkoon. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja aseta alimmainen pohjapala pohjalle. Kostuta pohja vaniljamaidolla. Levitä puolet suklaatäytteestä pohjalle ja upota sekaan mustikoita. Laita keskimmäinen pohjapala vuokaan, kostuta, levitä loput täytteestä ja painele loput mustikat sekaan. Aseta vielä viimeinen pohjapala päälle ja kostuta. Kääri kelmut kakun päälle ja laita jääkaappiin tekeytymään.

Koristelu:
Vatkaa vispikerma sokerin kanssa jämäkäksi vaahdoksi. Laita pursotuspussiin ja pursota haluamallasi tavalla.