Kinuskileipomo Mankiainen

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jälkiruoat,  Kevät,  Makeat piirakat,  Makuja maailmalta,  Muuta makeaa,  Pääsiäinen Nähty 5592 kertaa
 
04.04.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTISitrusmisu


Kaapissa on jo hetken aikaa kutkutelleet savoiardi-keksit ja viimein sain aikaiseksi tehdä niistä jotain. Ja jotain helppoa ja herkullista niistä syntyikin!

Tarvikkeet

2 dl kermaa
250 g mascarponea
200g appelsiinituorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
(Tilkka maitoa)
Savoiardi-keksejä (22 kpl)
Sitruunalimsaa, lime- tai appelsiinimehua
Kaakao(juoma)jauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi, löysempikin vaahto käy. Sekoita joukkoon mascarpone, tuorejuusto ja vaniljasokeri. Tarvittaessa voit notkistaa täytettä esimerkiksi tilkalla maitoa.

Kaada sitruunalimsaa syvälle lautaselle tai kulhoon. Mausta halutessasi lime- tai appelsiinimehulla. Kasta keksit juomassa molemmin puolin ja asettele puolet kekseistä vierekkäin vuoan pohjalle. Oma vuokani oli n. 20×30 cm ja tähän tuli kaksi kerrosta yhteensä. Levitä puolet täytteestä päälle. Kasta loput kekseistä ja asettele toinen kerros. Levitä loput täytteestä päälle. Kuvioi pinta halutessasi lusikalla tai haarukalla.

Laita tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Tupsuttele pintaan kaakao(juoma)jauhetta ennen tarjoilua.