18.12.2015
Pohja:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g feta-juustoa
70 g tuoretta pinaattia
1 rkl oliiviöljyä
2 dl kerma-maitoa
2 munaa
1 tl valkosipulijauhetta (tai 1 -kynsi murskattuna)
1 tl kuivattua basilikaa
mustapippuria
(0,5 tl suolaa)
Päälle:
Kirsikkatomaatteja
Juustoraastetta
Sekoita tuorejuusto ja pehmeä, huoneenlämpöinen voi keskenään. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja yhdistä voiseoksen kanssa taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja parin sentin verran reunoille (itselläni oli 21 cm irtopohjavuoka, jonka pohjan vuorasin leivinpaperilla). Pistele pohja haarukalla.
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja pyöräyttele pinaatinlehdet niin, että ne pehmenevät. Murusta feta pohjan päälle. Sekoita kerma-maito ja munat keskenään. Mausta seos, lisää pinaatit ja kaada vuokaan. Pilko päälle kirsikkatomaatteja ja raasta pala juustoa. Paista 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on saanut hieman väriä ja täyte hyytynyt.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hei, tuleeko pellillinen kun 2 x ohjeen?