Kinuskileipomo Mankiainen

Kategoria: Suolaiset piirakat Nähty 80736 kertaa
 
18.12.2015
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio

LUKIJAN RESEPTIPinaatti-fetapiirakka


Kaapissa oli pinaattia ja fetaa, ja on jo pitkään tehnyt mieli tehdä näistä aineista suolainen piirakka. Tuumasta toimeen ja googleen seikkailemaan. Mieleinen resepti löytyi Kotikokki-palvelusta ja tässä oma versioni siitä. Tämä oli todella herkullista ja teen varmasti toistekin! <3

Pohja:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g feta-juustoa
70 g tuoretta pinaattia
1 rkl oliiviöljyä
2 dl kerma-maitoa
2 munaa
1 tl valkosipulijauhetta (tai 1 -kynsi murskattuna)
1 tl kuivattua basilikaa
mustapippuria
(0,5 tl suolaa)

Päälle:
Kirsikkatomaatteja
Juustoraastetta

Sekoita tuorejuusto ja pehmeä, huoneenlämpöinen voi keskenään. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja yhdistä voiseoksen kanssa taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja parin sentin verran reunoille (itselläni oli 21 cm irtopohjavuoka, jonka pohjan vuorasin leivinpaperilla). Pistele pohja haarukalla.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja pyöräyttele pinaatinlehdet niin, että ne pehmenevät. Murusta feta pohjan päälle. Sekoita kerma-maito ja munat keskenään. Mausta seos, lisää pinaatit ja kaada vuokaan. Pilko päälle kirsikkatomaatteja ja raasta pala juustoa. Paista 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on saanut hieman väriä ja täyte hyytynyt.