4.4.2017
Pohja
150 g voita
1,25 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Täyte
1 pss Vanhanajan vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
2 dl maitoa
200 g kinuskituorejuustoa
125 g mascarponea
(40 g valkosuklaata)
300 g mustikoita
1 rkl perunajauhoja
Sekoita täytteen vaniljakastikejauhe ja maito, ja laita kylmään tekeytymään. Vaahdota pohjan voi ja sokeri, vatkaa muna joukkoon. Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet ja lisää muutamassa erässä voisokerivaahtoon. Voitele piirakkavuoka ja levitä pohjataikina vuokaan pohjalke ja reunoille.
Ota vaniljakastike tekeytymästä sekoita joukkoon tuorejuusto ja mascarpone (ja valkosuklaa, jos haluat). Levitä pohjan päälle. Sekoita perunajauhot mustikoihin ja levitä täytteen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja nauti!
Vinkkejä:
– Toimii myös ilman mascarponea, mutta se tuo täyteläisyyttä täytteeseen
– Kokeile myös muita marjoja. Esimerkiksi raikkaat vadelmat ja kirpeät puolukat toimivat aina kinuskin ja vaniljan kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kyllä mustikalla on tuossa helppo ja stressitön olo. Herkullisuus ei ole yksin sen varassa. Kimpassa muiden täyteaineiden kanssa saadaan suut makeiksi. Nam! Tykkään, että piirakoihin jätetään kunnon taikinareunat. Näyttää hyvältä. 🙂