Kinuskileipomo Mankiainen

Kategoria: Joulu,  Kahvikakut Nähty 8360 kertaa
 
13.09.2015
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIKanelikakku


Tämä resepti on saatu aikanaan anopilta ja hyväksi todettu. Vaalea kakku saa mehevyytensä kermaviilistä ja kaneliset raidat maustavat sen. Kakun voi hyvin tehdä parikin päivää etukäteen, sillä se paranee vanhetessaan. Kaneliraitoja voi tehdä vain yhden tai useamman, oman makunsa mukaan. Toivottavasti kuvasta saa jotain selvää. 😉

Taikina:
200 g kermaviiliä
1 tl soodaa
175 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

Täyte:
0,5 dl sokeria
2 tl kanelia

Voitele rengasvuoka ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita sooda kermaviiliin pienessä kulhossa. Älä säikähdä, seos alkaa kuohua. Vaahdota voi ja sokeri isommassa kulhossa. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola keskenään toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos vuorotellen kermaviiliseoksen kanssa voisokerivaahtoon muutamassa erässä.

Sekoita täytteen ainekset. Lusikoi taikinaa rengasvuoan pohjalle. Lisää vajaa puolet täytteestä taikinan päälle. Lusikoi vuokaan toinen kerros taikinaa. Laita loput täytteestä ja vielä lopputaikina päällimmäiseksi. Tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin tunti. Suojaa kakun pinta leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liikaa. Testaa kypsyys tikulla. Anna jäähtyä hetki, kumoa ja anna jäähtyä kunnolla. Nauti!