13.9.2015
Taikina:
200 g kermaviiliä
1 tl soodaa
175 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
Täyte:
0,5 dl sokeria
2 tl kanelia
Voitele rengasvuoka ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita sooda kermaviiliin pienessä kulhossa. Älä säikähdä, seos alkaa kuohua. Vaahdota voi ja sokeri isommassa kulhossa. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola keskenään toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos vuorotellen kermaviiliseoksen kanssa voisokerivaahtoon muutamassa erässä.
Sekoita täytteen ainekset. Lusikoi taikinaa rengasvuoan pohjalle. Lisää vajaa puolet täytteestä taikinan päälle. Lusikoi vuokaan toinen kerros taikinaa. Laita loput täytteestä ja vielä lopputaikina päällimmäiseksi. Tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin tunti. Suojaa kakun pinta leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liikaa. Testaa kypsyys tikulla. Anna jäähtyä hetki, kumoa ja anna jäähtyä kunnolla. Nauti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tervehdys mankiainen! Olet avannut leipomon varsin ihanalla ja omaperäisellä reseptillä. Tätä täytyy syksyn kuluessa kokeilla! 🙂