Kinuskileipomo Mankiainen

Kategoria: Halloween,  Suolaiset piirakat,  Syksy Nähty 9515 kertaa
 
08.10.2015
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTIBroileri-cheddarpiirakka


Tämä piirakka on maukas tarjottava juhliin tai illanistujaisiin. Sopii erityisesti juuston ystäville ja halutessaan piirakkaa voi terästää vaikka koristelemalla salsakastikkeella. Halutessasi voit korvata pohjassa desin vehnäjauhoja jollain tummemmalla tai rouheisemmalla jauholla. Gluteeniton versio onnistuu vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Myös pohjan juustoraasteen laadulla voit vaikuttaa makuun ja täytteeseen saat eri vivahteita erimakuisilla broilerisuikaleilla.

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
150 g voita tai margariinia
0,5 dl vettä

Täyte:

300 g broilerin fileesuikaleita
(suolaa ja pippuria)
1 prk Koskenlaskija Cheddar Ruokaa
2 dl ruokakermaa
1 muna
ripaus mustapippuria
nippu rucolaa

Sekoita vehnäjauhot ja juustoraaste. Lisää kuutioitu rasva ja nypi muruiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti kiinteäksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka (itselläni oli 27 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja painele leivinpaperi pohjan päälle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia.

Paista broilerisuikaleet pannussa. Jos käytät maustamattomia suikaleita, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita Cheddar, ruokakerma ja muna keskenään. Mausta ripauksella mustapippuria. Laita puolet rucolasta esipaistetun pohjan päälle, sitten broilerit ja päälle täyteseos. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. Anna jäähtyä ja koristele rucolalla.