17.2.2017
3 valkuaista
1 dl hienoa sokeria
1½ dl mansikkatomusokeria
½ tl vaniljasokeria
n 10 kpl gluteenittomia kaurakeksejä
200 g gluteenitonta tummaa suklaata
1½ tl ruokaöljyä
Sekoita mansikkatomusokeri ja hieno sokeri keskenään
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää mansikkasokeriseosta vaahtoon vähän kerrallaan
Vaahto on valmista kun kulhon kääntää ylösalaisin ja vaahto pysyy kulhossa (tämä on minulle aina yhtä jännä vaihe saanko marenkihunnun ylleni, hih)
Mausta vaniljasokerilla
Laita uuni lämpiämään
Lado keksit leivinpaperin päälle uunipellille
Pursottele keksien päälle marengista kekoja
Paista 150 C uunissa n 6-7 min, marenki on valmis kun sen pinta tuntuu hieman kiinteältä
Anna marenkien jäähtyä
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, lisää öljy ja sekoita hyvin
Anna suklaan jäähtyä hieman ja kasta marengit sulatettuun suklaaseen
Laitoin valmiit suklaasuukot tekeytymään jääkaappiin, mutta parin tunnin kuluttua osa oli jo mystisesti kadonnut
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Nam! Kukapa näitä pystyisi vastustamaan! Jos suinkin, yksi kumpaakin, kiitos! 🙂