20.2.2017
2 prk kermaviiliä
20 g tuorehiivaa
3 dl tattarijauhoja Viljatuote
2 tl sokeria
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, jauhot ja sokeri. Sekoita hyvin. Anna tekeytyä huoneenlämmössä yön yli. Laita astian päälle kelmua. (Minä tein kattilassa)
Seuraavana päivänä:
Ennen paistamista lisää taikinaan kuumennettu maito (älä keitä), huoneenlämpöinen kivennäisvesi, voisula, suola ja keltuaiset ja sekoita kunnolla.
Lisää lopuksi kovaksi vatkattu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostellen.
Paista kirkastetussa voisulassa (sulata n. 200 g voita) miedolla lämmöllä (5 tai 6) joko blinipannuissa tai pienellä lettupannulla. Jos paistat blinipannussa niin tästä taikinasta tulee 6 muhkean kokoista bliniä.
Paistoaika blinipannulla on n. 3-4 min. puoli. Käännä blini kun se alkaa kuplimaan. Lisää kirkastettua voita paiston aikana. Anna käännetyn puolen paistua hetken ennen kuin lisäät voisulaa pannulle, muuten blini imee itseensä kaiken rasvan. Lisää kirkastettua voita paiston aikana. Usko pois, tuo kaikki voi menee tuohon, vaikka tuntuukin ehkä suurelta määrältä.
Lämmitä kuumassa uunissa 200 C n. 5 min ennen tarjoilua.
1,5 dl kuumaa maitoa
2 rkl voisulaa
2 keltuaista
1 tl suolaa
2 valkuaista vaahdotettuna
0,5 dl kivennäisvettä
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä