Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mamma1

Juustokakku uunissa

20.2.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/3827_Juustokakku_600x600.jpg

1 pkt gluteenittomia Digestive keksejä
6 rkl sulatettua voita
2 rkl sokeria

Rouhi keksit, lisää sokeri ja viimeisenä rasva, painele keksimurska irtopohja-vuoan (24 cm) pohjalle. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat kevyesti

Täyte:

2 pkt Philadelphia tuorejuustoa,  maustamatonta
2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
vajaa 1/4 tl suolaa
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi omassa kipossa, vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää juustot sokerimunaseokseen ja sekoita varovasti.
Lisää tähän seokseen vaahdotettu kerma, suola ja vaniljasokeri, sekoita varovasti.

Paista ensin 10 min. 225 asteessa,  jonka jälkeen laske uunin lämpötila 100 asteeseen ja paista tunti. Paista uunin alatasolla.
Anna jäähtyä vuoassa n. 10 min ennen kuin siirrät kakun tarjoiluvadille.

Teen yleensä lisukkeeksi mansikka- tai vadelmamelbaa. Tässä kuvan juustokakussa on kotimaisia vadelmia.

 

Erityisruokavaliot

Gluteeniton

Kategoriat

Makeat piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/3827_Överikakku_400x400.jpgmamma1Gluteeniton Överikakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/3827_Tattariblinit_400x400.jpgmamma1Kuohkeat tattariblinit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/3827_Juustokakku_400x400.jpgmamma1Juustokakku uunissa
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/3827_Mansikkasuukot_400x400.jpgmamma1Mansikkasuukot
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/3827_Taikapannari_400x400.jpgmamma1Gluteeniton taikapannari
6

Kommentit (2)

mamma1
Kinuskileipomo mamma1
23.2.2017 10:28

Samaa mieltä, uunijuustokakut ovat ihania ja marjat kruunaavat sen.
Tuolla tavalla paistamalla kuoresta tulee hieman tahmaisen makea ja aavistuksen verran rapea ja lämmönlasku takaa sen, että juusto ei pala.
Kuvassa oleva kakku meni epähuomiossa liian isoon vuokaan, kakusta tulee korkeampi kun paistaa pienemmässä vuoassa.

maris
Kinuskileipomo maris
21.2.2017 19:14

Uunijuustokakut ovat kyllä herkullisia. Ja varsinkin, kun lisukkeena on vielä jotain marjaista, kuten sinulla tässä runsaasti vadelmia. 🙂
Mielenkiintoinen paistaminen tällä kakulla. Ensin kuumemmassa ja sitten lasketaan lämpötilaa ihan reilusti. Ne kerrat, kun minä olen uunissa juustokakkuja tehnyt, niin olen tasaisessa lämmössä paistellut koko ajan. Tai sitten olen tainnut jättää kakun lopuksi uuniin ilman lämpöjä joksikin aikaa. Osaatko sanoa, mikä merkitys tällä sinun paistotavallasi, että ensin kuumemmassa ja sitten matalammassa lämmössä on? Estääkö se kakun pinnan halkeilua kenties?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa