20.2.2017
1 pkt gluteenittomia Digestive keksejä
6 rkl sulatettua voita
2 rkl sokeria
Rouhi keksit, lisää sokeri ja viimeisenä rasva, painele keksimurska irtopohja-vuoan (24 cm) pohjalle. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat kevyesti
Täyte:
2 pkt Philadelphia tuorejuustoa, maustamatonta
2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
vajaa 1/4 tl suolaa
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi omassa kipossa, vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää juustot sokerimunaseokseen ja sekoita varovasti.
Lisää tähän seokseen vaahdotettu kerma, suola ja vaniljasokeri, sekoita varovasti.
Paista ensin 10 min. 225 asteessa, jonka jälkeen laske uunin lämpötila 100 asteeseen ja paista tunti. Paista uunin alatasolla.
Anna jäähtyä vuoassa n. 10 min ennen kuin siirrät kakun tarjoiluvadille.
Teen yleensä lisukkeeksi mansikka- tai vadelmamelbaa. Tässä kuvan juustokakussa on kotimaisia vadelmia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Samaa mieltä, uunijuustokakut ovat ihania ja marjat kruunaavat sen.
Tuolla tavalla paistamalla kuoresta tulee hieman tahmaisen makea ja aavistuksen verran rapea ja lämmönlasku takaa sen, että juusto ei pala.
Kuvassa oleva kakku meni epähuomiossa liian isoon vuokaan, kakusta tulee korkeampi kun paistaa pienemmässä vuoassa.