9.6.2017
Pohja:
4 dl gluteenittomia jauhoja (käytin 3 dl perunajauhoja ja 1 dl gluteenittomia jauhoja)
250 g voita (käytin norm.suolaista)
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
2½ dl sokeria
1 dl maitoa
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, lisää jauhot taikinaan vähitellen, lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi.
Kaada 20 cm voideltuun vuokaan (halutessasi korppujauhota), tasoita pinta ja paista uunin alatasolla n 50 min / 175C. Jäähdytä kakku, leikkaa kolmeen osaan ja täytä välit. Laitoin kakun pakastimeen noin tunniksi, jonka jälkeen kuorrute oli helppo levittää kakun päälle. Ja sitten vain överikoristeet päälle oman maun mukaan.
Täyte:
2 rs mustaherukkatuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita notkistettu tuorejuusto sekaan, laita jääkaappiin odottelemaan.
Kuorrute:
200 g voita
2½-3 dl mansikkatomusokeria tai kaakaotomusokeria
1 tl vaniljasokeria tai vaniljaesanssia (tai mitä kaapista sattuu löytymään)
Vaahdota voi ja lisää tomusokeria joukkkon vähän kerrallaan. Lisää lopuksi vaniljasokeri.
Kostutus:
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Koristelu:
karkkeja, marenkia, macaronseja …
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos Kinuskiemo, mari-johanna ja maris 🙂
Hyvin kyllä kelpasi, murustakaan ei jäänyt.