11.10.2016
100 g voita (ei margariinia)
5 dl maitoa (kaikki maito käy)
4 kanamunaa
½ tl valkoviinietikkaa (minulla ei ollut tätä, joten jätin pois, ei haitannut mitenkään mitään)
2 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl gluteenittomia jauhoja (käytin Semperin FinMix hienoa jauhoseosta)
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita neliön muotoisen n (20 x 20 cm) vuoan sisälle leivinpaperi, ei haittaa jos vuoka ei ole sentilleen.
Sulata ja jäähdytä voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Erotte valkuaiset ja keltuaiset.
Vatkaa valkuaiset (etikan kanssa) kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sulatettu voi ja vaniljasokeri.
Lisää jauhot ja sekoita käsivispilällä (älä vatkaa enää). Vispiöi maito vähitellen taikinaan. Nostele lopuksi valkuaisvaahto varovasti siten, että taikinaan ei jää kokkareita, mutta vaahto kelluu pinnalla.
Kaada taikina vuokaan, pinnalla pitäisi näkyä pieniä valkuaisvaahtokokkareita.
Paista uunin alatasossa 45-50 minuuttia. Minä paistoin 45 min. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä se foliolla.
Pannari on valmis kun pinta on kullanruskea ja ryppyinen.
Anna jäähtyä haaleaksi ennen kuin leikkaat, muuten kerrokset voivat mennä rikki.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Mitä tämä tarkoittaa ”Nostele lopuksi valkuaisvaahto varovasti siten, että taikinaan ei jää kokkareita, mutta vaahto kelluu pinnalla.
Kaada taikina vuokaan, pinnalla pitäisi näkyä pieniä valkuaisvaahtokokkareita.” Jotenkin ristiriitaista. Sekoitetaanko valkuaisvaahto massaan niin, ettei jää korkkareita vai niin, että jää korkkareita?