27.10.2013
Reseptin syöttämiselle löytyy Lisää uusi resepti -sivulta oma kohtansa. 📝 Julkaistaville resepteille täytyy aina valita jokin kategoria. Kategoriat ovat identtiset Kinuskikissan käyttämien kategorioiden kanssa. Leipomoissa kun ollaan, kategoriatkin edustavat leivontaa. Jos haluat tallentaa sivustolle ruokareseptejä itseäsi varten, voit tehdä sen omaan pöytälaatikkoosi, joka on tarkoitettu vain omaan käyttöösi. Valitse tällöin tallennuksen yhteydessä Pöytälaatikko-kohta ja paina sitten Tallenna. Tässä esimerkki reseptistä:
Taikina:
225 g voita tai margariinia
2 ½ dl fariinisokeria (tai tavallista sokeria)
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
1 ½ rkl kardemummaa
1 ½ tl inkivääriä
3 dl piimää
Kaneli-suklaakuorrutus:
n. 75 g maitosuklaata
1 tl kanelia
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen piimän kanssa.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus noin 2,5 litraa).
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä ennen koristelua.
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasulan joukkoon kaneli. Laita suklaa pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (3 mm). Voit käyttää myös pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat aukon. Pursota kanelisuklaata kakun päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä