Kinuskileipomo Makujen Maailma

Kategoria: Muut juhlapöydän kakut Nähty 6166 kertaa
 
05.03.2015
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIYllätyskakku


Ajattelin tehdä omanlaiseni versioni Kinuskikissan [url=http://www.kinuskikissa.fi/uuden-vuoden-pinjata-kakku-2015/?hakusivu=1]Uuden vuoden pinjata-kakku 2015[/url] :sta. Ajattelin, alkuun ”maalata” pintaan pronssisella pöly värillä kuvioita, mutta jätin koristelun kokonaan pois.

2l vetävä astia/kulho

Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

200 astetta uunin keskitasolla, 6 min
Riippuen uunin tehostasi.

Maitoa kostutukseen

Täyte:
4 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
½ dl sokeria
½ dl sitruunamehua

Sisälle:
Hopea toffee

Kuorrute:
300 g Lakritsi Toffee Palat
1 ¼ dl vispikermaa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis kun pintaa jää esim. 8 kuvio hetkeksi näkyviin. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinan joukkoon siivilän lävitse. Varovasti sekoittaen! Kaada taikina uunipellille ja paista. Uunista oton jälkeen kippaa välittömästi sokeroidulle leivinpaperille ja irroita pohjasta paperi, muuten jää kiinni. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuin käyt kasaamaan.

Laita kulhon pohjalle kelmu. Asettele kulhon pohjalle palaset siten, että ei jäisi reikiä. Kostuta palaset maidolla.

Palat aseteltu kulhoon.

Palat aseteltu kulhoon.


IMG_0547

Hopea toffeet kolossansa.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma kuohkeaksi, lisää joukkoon tuorejuusto sekä sokeri ja sekoita. Kiehauta sitruunamehu ja lisää joukkoon liivatteet, joista on vesi puristettu pois. Lisää mehuliivate liuos kerman joukkoon ohuena naruna, voimakkaasti vatkaten. Lisää 2/3 täytteestä kulhon pohjalle. Lusikoi keskelle reikä johon upotat karkit.
Lisää loppu täyte ja peitä karkit. Lisää loppu kakku pohja vielä täytteen päälle. Anna hyytyä vähintään pari tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Valmista kuorrute. Laita kerma ja toffee palat kattilaan, sulata miedolla lämmöllä. Välillä sekoittaen. Kun toffeet ovat sulanneet ota kattila pois levyltänsä. Anna hiukan aikaa jäähtyä. Jos sinulla on erillinen ”jäähdytys ritilä” niin siitä on nyt apua. Suojaa työtaso leivinpaperilla ja aseta ritilä sen päälle. Kippaa kakku varovasti ritilälle. Poista kulhosta ja kelmusta. Aloita kuorruttaminen. Kaada kattilasta varovasti kuorrutetta kakun päälle tasaisesti jotta se valuu omalla painollansa alas. Jos johonkin on jäämässsä reikiä niin voit paikata sen, kaatamalla sen kohdan yläpuolelle hiukan enemmän tai paletin kulmalla peittää. Anna hetken aikaa kuorrutteen valua ja nosta sen jälkeen lastojen avulla tarjottavalle lautaselle.

P.s. Kakkua ei ole vielä syöty. Niin en tiedä miten hopea toffeet ovat sisällä pärjänneet. Illalla pääsen näkemään lopputuloksen.

P.s.s. Kakku on nyt mussutettu. Hopea toffeet ovat oiva valinta sisälle, eivät juurikaan sula vaan pitävät muotonsa.