11.8.2014
Pohja:
150 g Keksejä esim. Digestive
75 g Voita
Täyte:
4 kpl Liivatelehti
2 dl Kuohukermaa
2 prk (à 200 g) Maustettua rahkaa valkosuklaa-lime
2 rkl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
Koristeluun:
1 kpl Lime
Kiille:
1 dl Vesi
1 rkl Sitrusmehu / Puristettua lime mehua
1 dl Hyytelösokeria
Ohjeella saa tehtyä 22-24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Mielellään irtopohjavuoka jonka pohjalla on mahdollisesti vielä leivinpaperi.
Murenna keksit. Sekoita joukkoon voisula. Painele muruseos vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen (1 1/2 rkl). Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana, hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta ja peitä. Kakkua pitää hyydyttää jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia.
Huuhtele lime hyvin kuumalla vedellä, jonka jälkeen leikkaa lohkoja koristeeksi. Lime siivut voit asettaa vasta sitten kun kakku on hyytynyt.
Lopuksi valmista kiille. Kuumenna vesi kiehuvaksi jonka joukossa on sitrusmehu. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua noin puoli minuuttia. Anna kiilteen jäähtyä muutaman minuutin ajan. Kaada varovaisesti lämmin hyytelöseos kakun ja limeviipaleiden päälle. Anna hyytyä vielä hetken verran jääkaapissa. Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku varoasti vuoasta. Tarjoille ja nauttikaa!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä