Kinuskileipomo Makujen Maailma

Kategoria: Muut juhlapöydän kakut Nähty 31203 kertaa
 
11.08.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIValkosuklaa-Lime Hyydytetty kakku


Kokeilin joku aika sitten valkosuklaa lime kakkua, joka sai kehuja sen syöjiltä. Päälle olin vielä raastanut valkosuklaata. Alkuperäinen resepti on Valiolta ja se löytyy täältä: hyydytetty valkosuklaa-limekakku.

Pohja:
150 g Keksejä esim. Digestive
75 g Voita

Täyte:
4 kpl Liivatelehti
2 dl Kuohukermaa
2 prk (à 200 g) Maustettua rahkaa valkosuklaa-lime
2 rkl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria

Koristeluun:
1 kpl Lime

Kiille:
1 dl Vesi
1 rkl Sitrusmehu / Puristettua lime mehua
1 dl Hyytelösokeria

Ohjeella saa tehtyä 22-24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Mielellään irtopohjavuoka jonka pohjalla on mahdollisesti vielä leivinpaperi.

Murenna keksit. Sekoita joukkoon voisula. Painele muruseos vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen (1 1/2 rkl). Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana, hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta ja peitä. Kakkua pitää hyydyttää jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia.

Huuhtele lime hyvin kuumalla vedellä, jonka jälkeen leikkaa lohkoja koristeeksi. Lime siivut voit asettaa vasta sitten kun kakku on hyytynyt.

Lopuksi valmista kiille. Kuumenna vesi kiehuvaksi jonka joukossa on sitrusmehu. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua noin puoli minuuttia. Anna kiilteen jäähtyä muutaman minuutin ajan. Kaada varovaisesti lämmin hyytelöseos kakun ja limeviipaleiden päälle. Anna hyytyä vielä hetken verran jääkaapissa. Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku varoasti vuoasta. Tarjoille ja nauttikaa!

Hyydykekakku

Tein myöskin valkosuklaa-lime kakusta itselleni 22 vuotias kakun. Lisäämällä päälle pehmeät kultaiset nomparellit ja vohveli kukat.