26.4.2017
Pohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoa
1dl perunajauhoa
1½tl leivinjauhetta
Paisto: 200 astetta, noin 8 minuuttia.
Täyte:
1prk Dronningholm Vadelmahilloa
vadelmia
3dl kermaa
Kostutus:
maitoa
Päällinen:
6dl kermaa
vadelmia
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon jauhoseos. Vatkaa vielä nopeasti taikina sekaisin. Levitä nuolijan avulla uunipellin päälle taikina. Tyrkkää uuniin ja paista kauniin ruskeaksi, noin 8 minuuttia (riippuen uunin tehosta). Varaa paiston aikana pöydälle leivinpaperi jonka päälle olet ripotellut sokeria. Kippaa nopeasti valmis pohja sokeritetulle paperille ja irroita varovasti uunissa ollut paperi. Anna pohjan jäähtyä.
Vatkaa kerma. Lisää haluamasi verran hillon joukkoon vadelmia. Kostuta maidolla käärretortun pohjaa. Levitä tasaisesti hilloa, reunoille asti. Lisää hillon päälle kermavaahto. Rullaa rulla tiukaksi rullaksi. Pyöräytä rullan ympärys ohuella kermakerroksella, kun pursotat koristepursotukset niin jos jää reikiä niin ei näy pohja. Ennen pursotusta kannattaa kuitenkin laittaa vadelmat päälle ja vasta sitten pursoittaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Komeita kakkuja molemmat! Hyvin selätit viime hetken hässäkän synttärikutsuilla. Tuosta ”ongelmakakusta” tuli suussa sulava kermapursotuksineen ja vadelmineen. Kummankaan kanssa et pihtaillut, joka lusikalliseen tuli reilusti molempia. Nam! Ei ihme, että veti vierailla suuta hymyyn, kun pääsivät herkuttelemaan. 🙂