Kinuskileipomo Makujen Maailma

Kategoria: Kahvikakut,  Kakkupohjat,  Muut juhlapöydän kakut,  Täytekakut Nähty 5886 kertaa
 
26.04.2017
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIVadelmakakku käärretorttuun


Vuoden 2016 syntymäpäiväkakkuseni. Muistan kuinka kuulin auton jo kaartavan kadun laitaa ja kaikeksi kauhuksi tortusta puuttui vielä pursotus. Vieraat olivat jo saapumassa ja kakkuseni oli täysin kesken kauhukseni se oli vielä tarjoilu astijalle liian pitkä. Pienien ongelmien myötä hutaisin pursoituksen, mutta kakku teki kauppansa ja sai vieraiden suut hymyyn.

Pohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoa
1dl perunajauhoa
1½tl leivinjauhetta

Paisto: 200 astetta, noin 8 minuuttia.

Täyte:
1prk Dronningholm Vadelmahilloa
vadelmia
3dl kermaa

Kostutus:
maitoa

Päällinen:
6dl kermaa
vadelmia

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon jauhoseos. Vatkaa vielä nopeasti taikina sekaisin. Levitä nuolijan avulla uunipellin päälle taikina. Tyrkkää uuniin ja paista kauniin ruskeaksi, noin 8 minuuttia (riippuen uunin tehosta). Varaa paiston aikana pöydälle leivinpaperi jonka päälle olet ripotellut sokeria. Kippaa nopeasti valmis pohja sokeritetulle paperille ja irroita varovasti uunissa ollut paperi. Anna pohjan jäähtyä.

Vatkaa kerma. Lisää haluamasi verran hillon joukkoon vadelmia. Kostuta maidolla käärretortun pohjaa. Levitä tasaisesti hilloa, reunoille asti. Lisää hillon päälle kermavaahto. Rullaa rulla tiukaksi rullaksi. Pyöräytä rullan ympärys ohuella kermakerroksella, kun pursotat koristepursotukset niin jos jää reikiä niin ei näy pohja. Ennen pursotusta kannattaa kuitenkin laittaa vadelmat päälle ja vasta sitten pursoittaa.

Samaisen vuoden äitienpäivä kakku äidilleni.