16.1.2015
Kakku on hyvin yksinkertainen tehtäväksi, myöskin maukas. Tarvitset sen tekemiseen seuraavia aineksia:
Pohja:
170 g pipareita
75 g voita
Täyte:
5 liivatetta
400 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
1.5 dl sokeria
2 tl vaniliasokeria
2 tl piparkakkumaustetta
puolikas sitruuna
Koristelu:
marenkia
pipareita
Laita piparit blenderiin tai murskaa muulla konstin sileäksi. Lisää pipari ”jauheen” joukkoon sulatettu rasva. Laita irto vuoan pohjalle leivinpaperi, voit myös laittaa reunakalvon helpottamaan irrottamista. Painele pipari seos vuoan pohjalle sekä reunoille (20cm). Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma kuohkeaksi, lisää joukkoon maitorahka sekä tuorejuusto, sekoita. Lisää joukkoon sokerit sekä piparimauste. Sekoita tasaiseksi. Purista liivatteista vesi pois ja lisää kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta. Peitä kakku huolella ennen kuin laitat sen jääkaappiin. Anna hyytyä 3-5 tuntia tai mieluiten seuraavaan päivää. Koristele hetki ennen tarjoilua kakun päällinen marengeilla ja pipareilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä