29.10.2015
Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoa
1/2 dl perunajauhoa
2/3 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun pintaa jää esim. kahdeksikon kuva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Kääntele jauhot varovasti taikinaan. Kaada uunipellille ja paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä.
Täyte:
200 g puolukkaa
200 g vaniljatuorejuusto
2 dl kuohukermaa
Vatkaa kerma kuohkeaski. Lisää joukkoon tuorejuusto ja puolukat sekä sekoita. Laita täyte kylmään. Leikkaan kakkupohjasta pieniä ympyröitä. Kostuta kerma tilkalla. Lisää ympyröiden päälle noin sentin verran puolukkatäytettä. Värjää valkoinen sokeri massa punaisella, jotta saat hennon vaaleanpunaisen sävyn aikaiseksi. Lisää sokerimassa peitteeksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä