Kinuskileipomo Makujen Maailma

Kategoria: Muuta makeaa,  Pikkuleivät Nähty 76987 kertaa
 
06.12.2014
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISuussa sulavat pikkuleivät


Minun lapsuudessani äitini aina leipoi jouluksi pikkuleipiä, jotka tunnetaan meillä nimellä ”Suussa sulavat pikkuleivät”. Pikkuleivästä maistuu hieman vanilja joka tuo oman herkullisen aromin mukaan. Kun lopulta sen tuoreen pikkuleivän saa suuhunsa niin tuntuu, että se sulaa sinne pieniksi muruiksi.

Tässä olisi myöskin niihin tarkoitettu resepti.

200 g voita
3/4-1 dl tomusokeria
1 keltuainen
2 tl vaniliasokeria
4 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa

1. Ota hyvissä ajoin voi pöydällä pehmentymään. Täytyneen olla huoneen lämpöistä.
2. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munan keltuainen.
3. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää joukkoon.

Taikina kannattaa jakaa kahtia, jos on malttamaton. Nimittäin taikinaa on helpompi käsitellä jos se on viileä. Kannattaa laittaa toinen puolikas jääkaappiin ja toista käydä jo työstämään. Kannattaa kaulita ohkaseksi ja esim. piparkakku muoteilla tehdä mieluisia pikkuleipiä. Vastaavasti taikinaa voi myöskin pursottaa.

Itse kuitenkin jouduin kaulimaan kun pikkeleipäpursotin laite oli kadonnut teile tietämättömille! =)

Uuni: 175 ’C
Paistoaika: 7-9 min. Riippuen minkä värisiksi haluaa. Tarkoitus on kuitenkin hieman ottaa väriä pintaa.

Olen oppinut pitämään peltirasiassa pikkuleivät. Tein pyörreitä sekä sydämenmuotoisia.

Olen oppinut pitämään peltirasiassa pikkuleivät. Tein pyörreitä sekä sydämenmuotoisia.

Valmiiden pikkuleipien kanssa kannattaa olla varovainen, hajoavat helposti!