6.12.2014
Tässä olisi myöskin niihin tarkoitettu resepti.
200 g voita
3/4-1 dl tomusokeria
1 keltuainen
2 tl vaniliasokeria
4 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa
1. Ota hyvissä ajoin voi pöydällä pehmentymään. Täytyneen olla huoneen lämpöistä.
2. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munan keltuainen.
3. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää joukkoon.
Taikina kannattaa jakaa kahtia, jos on malttamaton. Nimittäin taikinaa on helpompi käsitellä jos se on viileä. Kannattaa laittaa toinen puolikas jääkaappiin ja toista käydä jo työstämään. Kannattaa kaulita ohkaseksi ja esim. piparkakku muoteilla tehdä mieluisia pikkuleipiä. Vastaavasti taikinaa voi myöskin pursottaa.
Itse kuitenkin jouduin kaulimaan kun pikkeleipäpursotin laite oli kadonnut teile tietämättömille! =)
Uuni: 175 ’C
Paistoaika: 7-9 min. Riippuen minkä värisiksi haluaa. Tarkoitus on kuitenkin hieman ottaa väriä pintaa.
Valmiiden pikkuleipien kanssa kannattaa olla varovainen, hajoavat helposti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
mariah //Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Ovat nimensä mukaisia! 🙂