11.8.2014
Pohja:
2 kpl Munia
1 dl Sokeria
1 dl Vehnäjauhoa
1 tl Leivinjauhetta
Täyte:
8 Liivatetta
4 rkl Kahvia
200 g Taloussuklaata
2 rasia (400g) maustamaton tuorejuustoa
0.5 dl Sokeria
4 tl Vaniljasokeri
6 dl Kuohukermaa
Koristelu:
Marianne rouhetta
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää jauhot vaahtoon. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista noin 15 min.
Laita liivatteet kylmään veteen, vähintään 5 minuutiksi tai siksi aikaa kun valmistat täytteen. Vatkaa kerma kuohkeaksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Sulata suklaa, mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Lisää sulanut suklaa rahkakerma massaan. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä pois ja lisää liivatteet kiehuvaan kahvi tilkkaan. Lisää ohuena naruna liivate liuos massaan ja sekoita hyvin, jottei jää liivatepaakkuja. Kaada massa vuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi. Halutessasi voit hiukan ennen tarjoilua lisätä päälle marianne rouhetta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hmm.. Muistaakseni kyseessä oli joku 25cm halkaisijaltaan oleva vuoka.