Kinuskileipomo Makujen Maailma

Kategoria: Muut juhlapöydän kakut Nähty 55026 kertaa
 
11.08.2014
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISuklaa hyydykekakku


Suklaa hyydykekku on minun oma bravuuri, Marianne rouhe lisällä tietenkin! 😉 Pohjan voi myöskin tehdä keksipohjalla jos haluaa.

Pahoittelut kuvan suuruudesta, en osaa sitä pienentää toistaiseksi.

Pohja:
2 kpl Munia
1 dl Sokeria
1 dl Vehnäjauhoa
1 tl Leivinjauhetta

Täyte:
8 Liivatetta
4 rkl Kahvia
200 g Taloussuklaata
2 rasia (400g) maustamaton tuorejuustoa
0.5 dl Sokeria
4 tl Vaniljasokeri
6 dl Kuohukermaa

Koristelu:
Marianne rouhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää jauhot vaahtoon. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista noin 15 min.

Laita liivatteet kylmään veteen, vähintään 5 minuutiksi tai siksi aikaa kun valmistat täytteen. Vatkaa kerma kuohkeaksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Sulata suklaa, mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Lisää sulanut suklaa rahkakerma massaan. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä pois ja lisää liivatteet kiehuvaan kahvi tilkkaan. Lisää ohuena naruna liivate liuos massaan ja sekoita hyvin, jottei jää liivatepaakkuja. Kaada massa vuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi. Halutessasi voit hiukan ennen tarjoilua lisätä päälle marianne rouhetta.

Tämä on tehty kakkupohjaan ja aiempaan kakkuun on käytetty keksipohjaa.

Tämä on tehty kakkupohjaan ja aiempaan kakkuun on käytetty keksipohjaa.