Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Makujen Maailma

Puolukkainen hyydykekakku

29.10.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18906_IMG_1161_600x600.jpg

Pohja:
8 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
2 dl perunajauhoa
3 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta

Pohja on iso ja paksu, kun tein sen isoon gn vuokaan ja ohjeella saa kaksi kakku pohjaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista kun pintaa jää esim. kahdeksikon kuva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Kääntele nuolijalla varovasti sekaan. Kaada vuokaan. Paista 200 asteessa noin 7 min. Ripottele paiston aikana leivinpaperille sokeria johon kumoat valmiin pohjan. Irrota välittömästi paperi pohjasta jotta saat sen helposti irti. Anna jäähtyä.

Täyte:
6 dl maitoa
2 dl puolukkamoussejauhetta
2 prk vaniljatuorejuustoa
5 dl puolukkaa
8 liivatetta
2 dl vettä

Vatkaa voimakkaasti maito ja puolukkamoussejauhe kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä kokonaiset puolukat ja sekoita. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Laita täyte kylmään siksi aikaan kun työstät jäähtyneen kakkupohjan. Laita kakku irtopohjaiseen vuokaan ja kelmuta reunat / käytä reunakalvoa. Kostuta pohja maito tilkalla. Kiehauta vesi ja purista ylimääräinen vesi liivatteista ja lisää kiehuvaan veteen. Kiehauta vesi uudestaan liivatteitten jälkeen. Kaada liuos nopeasti vatkasen täytteen joukkoon. Kaada täyte kakku vuokaan ja tasoita. Laita vuorokaudeksi kylmään hyytymään.

Kiille:
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Kiehauta vesi kattilasssa. Lisää hyytelösokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä sen verran, että se käy paksuuntumaan.

Koristele kakun päällinen puolukoilla ja lisää kiille päälle.
IMG_1163

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18906_IMG_0934_400x400.jpgMakujen MaailmaKinkkupiirakka
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18906_IMG_0006_400x400.jpgMakujen MaailmaVadelmakakku käärretorttuun
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18906_IMG_0922_400x400.jpgMakujen MaailmaMaailman paras kakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18906_?post_type=kinuski_post&p=28324_400x400.Makujen MaailmaOhraryynirieska
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18906_?post_type=kinuski_post&p=28324_400x400.Makujen MaailmaSuklaakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18906_polka-600x450_400x400.jpgMakujen MaailmaPollkka namuset

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa