Kinuskileipomo Makujen Maailma

Kategoria: Konvehdit ja makeiset Nähty 7753 kertaa
 
26.11.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIPollkka namuset


Resepti kuva on peräisin inspirationsbloggen.se

Mieleni on jo pitkään tehnyt tehdä polkka namuja. Vihdoin kävin työhön käsiksi ja suureksi pettymykseksi tuli. Ennen kuin polkka namuja käy tekemään niin pitää olla ihan oikeat työvälineet, jotta ei käy niin kuin minulle kävi. Selailin aikani myös erilaisia polkka ohjeita, vertailin niitä keskenäni ja päädyin kokeilemaan omanlaista versiota, ilman etikkaa kuitenkaan en uskaltannut kokeilla.

Ennen kuin aloitat suunnittelemaan polkka namujen tekoa huolehdithan, että sinulta löytyy lämpömittari, marmorilevy (ei onnistu uunipellillä vaikkakin sitä lupailtiin), puuvilla käsineet, IMG_1254kertakäyttö käsineet, piparminttuöljyä, etikkaa.. Piparminttuöljy on apteekista. Älä hämmenny sitä ostaessa kun siinä lukee ”Eteerinen öljy”, ”aromaterapiaan ja tuoksulyhtyyn”. Sopii kuitenkin ruuanlaittoon, apteekkarilta valmistettu. Öljy on 100%, joten hyvin voimakasta, myöskin ärsyttävää.

Ainekset:
3 dl vettä
6 dl siro sokeria
2 tl väkiviinaetikkaa
10 tippaa piparminttuöljyä
punaista elintarvike

Ota paksupohjainen kattila ja lisää siihen vesi, sokeri ja etikka. Sekoita sekaisin ja laita liedelle. Laita lämpömittari kattilaan, varaa lämpö 140 asteeseen. Anna seoksen kiuhua voimakkaasti kokoajan. Itselläni oli levy koko aika täydellä teholla ja 140 asteeseen päästin noin 20-30 min. Unohdin katsoa tarkan ajan! Älä sekoita seosta vaan anna sen ihan omassa rauhassa kuplia.
IMG_1250
Sipaise öljyä hiukan marmorilevyn päälle. Kaada seosta marmorilevyn päälle, mutta jätä kattilaan noin desin verran jäljelle. Lisää kattilassa olevaan seokseen punaista elintarvike väriä (voit toki muitakin värejä käyttää). Älä vispaa väriä sekaisin vaan keinuttele kattilaa jotta väri leviää joka puolelle.  Lisää kirkkaaseen seokseen piparminttuöljyä. Kääntele kirkkaan seoksen reunoja keskemmälle jotta saat työstettyä sitä viileämmäksi ja saat piparminttuöljyn sekaisin. Kaada marmorilevyn reunaan punainen seos. Kun kirkas käy selkeästi hyytymään ja kovettumaan niin tartu käsin kiinni. Pyörittele palloa ja aloita vetämään. Vetele niin kauan kun saat siitä valkoista ja silkinhohtoista. Tee pitkä pötkö. Työstä seuraavaksi punaista massaa. Jaa se kolmeen osaa ja tee siitä raidat valkoiseen. Kieputa koko matkan. Pyöritä pötköt pitkiksi ja ohuiksi ja leikkaa sopivan kokoisiksi.

Onnistumisen iloa.

P.s. Nämä omat jäi raidottomaksi ja hyvin epämääräisiksi.

IMG_1252Pääasia, että jotenkin edes sinnepäin. En edes vaivaitunut paloittelemaan. 😀