Kinuskileipomo Makujen Maailma

Kategoria: Piparkakkutyöt Nähty 11711 kertaa
 
30.12.2014
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIPiparkakkutaloni


Pieni punainen mökki, metsän laitahilla. Siellä joulupukki hiippailee, lahjasäkin kanssa. On lumiukko pihassa nököttämässä.

Innostuin 2014 jouluksi tekemään piparkakkutalon. Ulkonäkö ei oo mistään parhaimmastaan kun meinasi mielenkiinto loppua kesken kasaamisen. Itse kuitenkin tein kaiken alusta loppuun, taikinasta taloon. Sain itse Kinuski Kissalta idean tiili talon tekemiseen, hänen [url=http://www.kinuskikissa.fi/ripustettavat-piparkakkutalot/?hakusivu=1]Ripustettavat piparkakkutalot[/url].

Talon kaavat tein vapaalla kädellä eikä niitä enään ole olemassakaan. Ennen uuniin tyrkkäämistä täytin ikkunan ja oven aukon riisillä, etteivät menneet paiston aikana umpeen. Muuten oli hyvä idea, mutta muutama jyvä oli painunut taikinan sisään ja kynnellä sai raaputella irti.

Kaupan irtomakeis hyllyltä olin kahmaissut mukaani karkkiremmejä, joita leikkasin saksilla lyhyemmiksi ja loppujen lopuksi pikeerillä ”liimasin” kiinni. Aina kun olin yhden tiilin saannut kiinni niin rajasin aina sen ympäristön valkeaksi, jotta se muistuttaisi hiukan todellistakin taloa. Katolle laittelin yksitellen mantelelastuja, rivi kerrallaan. Aina se päälle tulevampi rivi vähän ylemmäksi. Manteleiden kanssa sai olla hyvin varovainen kun niistä osa jo mureni kun koski.

ookooo 050