Kinuskileipomo Makujen Maailma

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Muuta makeaa,  Omena + tuorejuusto,  Täytekakut Nähty 105494 kertaa
 
30.09.2015
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIOmena-Vanilja kakku


Tartuin makuhaasteeseen, jossa yhdistettiin omena ja jokin Valion tuorejuustoista. Rakastuin Valion Vaniljan makuiseen tuorejuustoon, aivan uskomattoman ihanan makuinen. Ideoita oli enemmänkin, mutta toteutetuksi tuli tämän kaltainen.

Itse en ole koskaan aiemmin tehnyt minkäänlaista hilloa. Nyt sekin sitten tuli kokeiltua. Tein nimittäin omenahilloa Royal Gala omenoista. En tosiaankaan tiennyt ovatko hilloon sopivia, mutta näyttivät kyllä toimivan. Toki kotimaiset omenat ovat herkullisia, mutta lähikaupassani ei ollut sellaisia saatavana eikä minulla taikka tutuillani ole omenapuita, joten kaupan tarjontaan oli tyydyttävä. Selailin aikani netin ihmeellistä tarjontaa hillojen teosta ja päädyin kokeilemaan sitten omanlaista versiota.

Vetopohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Uuni 200 astetta, 6-8 min

Omenahillo:
500 g kuorittuja omenoita
½ dl vettä
1½ dl hillosokeria
1 kanelitanko
½ sitruunan mehu

Kattila, 10-15 min

Vaniliatäyte:
2½ dl kermaa
200 g vanilja tuorejuustoa
140 g valkosuklaata (panda)
1½ tl vaniliasokeria

Koristelu:
eri värisiä pastavärejä / elintarvikevärejä
sokerimassa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Riko huoneenlämpöiset kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon sokeri. Vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. Seos on valmista kun pinnalle jää joku kuvio esim. kahdeksikko. Sekoita jauhot sekaisin ja lisää siivilän kautta taikinaan. Sekoita varovasti sekaisin. Kaada taikina uunipellille ja levitä tasaisesti. Paista uunin keskitasolla 6-8 min, riippuen uunisi tehosta ja paisto laadusta. Sokeroi toinen leivinpaperi ja kaada valmis pohja sen päälle. Irroita nopeasti pohjan pohjassa oleva leivinpaperi. Anna jäähtyä.

IMG_1028

Valmis pohja.

Valmista omenahillo. Kuori ja pilko omenat, poista myös siemenet. Valitse mieluinen kattila ja lirauta vesi kattilan pohjalle ja lisää joukkoon hillosokeri, kiehauta. Lisää omenan palat joukkoon ja kanelitanko sekä sitruunan mehu. Anna seoksen muhia 10-15 min, riippuen palojen koosta.

IMG_1027

Omenat pehmenemässä.

Kun omenat ovat pehmentyneet niin ota pois levyltä ja ota kanelitanko pois (huuhtele kanelitanko niin voit käyttää toisenkin kerran). Soseuta sauvasekoittimella vielä sileäksi. Jos omenat ovat happamia niin lisää sokeria oman maun mukaan. Anna hillokkeen jäähtyä.

Aloita täytteen teko kerman vatkaamisella. Vatkaa kermakuohkeaksi, lisää joukkoon vanilja tuorejuusto. Sulata esim. mikrossa suklaa. Varo kuitenkin polttamasta sitä. Lisää sulanut suklaa seoksen joukkoon ja sekoita. Lisää lopuksi vaniliasokeria. Laita kylmään odottomaan kakun kokoamista.

Kun kaikki on jäähtyneet ja olet valmis käymään kakun kimppuun niin aloita pohjasta muotoilemaan sopivan kokoisia paloja. Kostuta pohjat maidolla. Lisää joka kerrokseen omenahilloa ja vaniljatäytettä.

IMG_1031

Pohja näytti tältä, ei nyt ihan heti uskoisi, että siitä syntyisi omena. Omenahillo on jo lisätty.

Jatka niin kauan kun saat mieluisan korkeuden / muodon. Kun välikerrokset ovat valmiit niin pyöräytä kakku täytteellä kevyesti. Voit vielä veitsen avulla muotoilla kakkua mieleisen muotoiseksi. Kaulitse sokerimassa ohueksi, voit käyttää tomusokeria apuna ja asettele varovasti kakun päälle. Painele paikoilleen. Leikkaa ylimääräiset palat pois. Itse ”liuotin” pastaväriä pieneen vesi määrään, silikoonisella pullasudilla sitten aloin ”maalailemaan” kakkua.

IMG_1042

Vasemmanpuoleinen pikku purnukka on pronssin väristä ”puuteria”, jolla sain omenan kannan tehtyä. Vihreitä käytin lehtien väriin ja näyttää sininenkin päätyneen kuvaan vaikken sitä tällä erään käyttänytkään. Sinisen ja punaisen välissä on keltainen vaikka mustaltahan tuo näyttää. Siinä tuo ulkonäkö pettää. 😉


IMG_1039

Omenani on valmis. Hiukan muhkurainen niin kuin yleensäkkin. 😉


IMG_1050

Sisältä tämänlainen.


IMG_1052

Lautaselta vielä kuva. Valitettavasti en osaa kuvaa kääntää.