30.9.2015
Vetopohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Uuni 200 astetta, 6-8 min
Omenahillo:
500 g kuorittuja omenoita
½ dl vettä
1½ dl hillosokeria
1 kanelitanko
½ sitruunan mehu
Kattila, 10-15 min
Vaniliatäyte:
2½ dl kermaa
200 g vanilja tuorejuustoa
140 g valkosuklaata (panda)
1½ tl vaniliasokeria
Koristelu:
eri värisiä pastavärejä / elintarvikevärejä
sokerimassa
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Riko huoneenlämpöiset kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon sokeri. Vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. Seos on valmista kun pinnalle jää joku kuvio esim. kahdeksikko. Sekoita jauhot sekaisin ja lisää siivilän kautta taikinaan. Sekoita varovasti sekaisin. Kaada taikina uunipellille ja levitä tasaisesti. Paista uunin keskitasolla 6-8 min, riippuen uunisi tehosta ja paisto laadusta. Sokeroi toinen leivinpaperi ja kaada valmis pohja sen päälle. Irroita nopeasti pohjan pohjassa oleva leivinpaperi. Anna jäähtyä.
Valmis pohja.
Valmista omenahillo. Kuori ja pilko omenat, poista myös siemenet. Valitse mieluinen kattila ja lirauta vesi kattilan pohjalle ja lisää joukkoon hillosokeri, kiehauta. Lisää omenan palat joukkoon ja kanelitanko sekä sitruunan mehu. Anna seoksen muhia 10-15 min, riippuen palojen koosta.
Omenat pehmenemässä.
Kun omenat ovat pehmentyneet niin ota pois levyltä ja ota kanelitanko pois (huuhtele kanelitanko niin voit käyttää toisenkin kerran). Soseuta sauvasekoittimella vielä sileäksi. Jos omenat ovat happamia niin lisää sokeria oman maun mukaan. Anna hillokkeen jäähtyä.
Aloita täytteen teko kerman vatkaamisella. Vatkaa kermakuohkeaksi, lisää joukkoon vanilja tuorejuusto. Sulata esim. mikrossa suklaa. Varo kuitenkin polttamasta sitä. Lisää sulanut suklaa seoksen joukkoon ja sekoita. Lisää lopuksi vaniliasokeria. Laita kylmään odottomaan kakun kokoamista.
Kun kaikki on jäähtyneet ja olet valmis käymään kakun kimppuun niin aloita pohjasta muotoilemaan sopivan kokoisia paloja. Kostuta pohjat maidolla. Lisää joka kerrokseen omenahilloa ja vaniljatäytettä.
Pohja näytti tältä, ei nyt ihan heti uskoisi, että siitä syntyisi omena. Omenahillo on jo lisätty.
Jatka niin kauan kun saat mieluisan korkeuden / muodon. Kun välikerrokset ovat valmiit niin pyöräytä kakku täytteellä kevyesti. Voit vielä veitsen avulla muotoilla kakkua mieleisen muotoiseksi. Kaulitse sokerimassa ohueksi, voit käyttää tomusokeria apuna ja asettele varovasti kakun päälle. Painele paikoilleen. Leikkaa ylimääräiset palat pois. Itse ”liuotin” pastaväriä pieneen vesi määrään, silikoonisella pullasudilla sitten aloin ”maalailemaan” kakkua.
Vasemmanpuoleinen pikku purnukka on pronssin väristä ”puuteria”, jolla sain omenan kannan tehtyä. Vihreitä käytin lehtien väriin ja näyttää sininenkin päätyneen kuvaan vaikken sitä tällä erään käyttänytkään. Sinisen ja punaisen välissä on keltainen vaikka mustaltahan tuo näyttää. Siinä tuo ulkonäkö pettää. 😉
Omenani on valmis. Hiukan muhkurainen niin kuin yleensäkkin. 😉
Sisältä tämänlainen.
Lautaselta vielä kuva. Valitettavasti en osaa kuvaa kääntää.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2559 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Onneksi inspiraatio iski! Tuli hyvää jälkeä, tuli ihan täydellisen kaunis omena. Jos nyt kukaan sinun lähipiirissäsi ei edelleenkään välitä makeaa maistaa, niin tämän kakun voi antaa olla pelkästään katseltavana ja ihailtavana. Siitä on siihen. Hyvällä silmällä valitsit myös kakun alustan, sinisellä omppu lehtineen pääsee loistamaan. 🙂