Kinuskileipomo Makujen Maailma

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat,  Muut suolapalat Nähty 6093 kertaa
 
21.07.2016
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIOhraryynirieska


Ohraryynirieska on perinteinen suomalainen leivonnainen. Rieska maistuu parhainten munavoin taikka voin kera. Resepti on myös nopea ja helppo toteuttaa kun välttämättä ei tarvitse koko yötä pitää jääkaapissa.

Ainekset:
15dl piimää
6dl rikottuja ohrasuurimoita
2tl suolaa
2 kananmunaa
3/4dl vehnäjauhoa
½dl margariinia

Sekoita ohrasuurimot piimää. Liota vähintään 5h huoneenlämmössä jos haluat paistaa samana päivänä, muuten voit laittaa yön yli jääkaappiin. Lisää muut aineet joukkoon. Kaada syvään uunivuokaan, jossa on leivinpaperi. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa, noin 35 min.