11.8.2014
Pohja:
125 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g kermaviiliä
Täyte:
100 g kermaviiliä
1 iso muna
¾ dl sokeria
200 g mustikoita
100 g vadelmaa
kourallinen mansikkaa
Yhdistä voi ja sokeri kevyesti vatkaamalla. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi kermaviili.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija n. 26 cm) lastan avulla painellen. Kasta lasta välillä jauhoihin, jotta taikina tarttuu vähemmän lastaan.
Yhdistä kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Kaada pohjan päälle marjat ja kermaviiliseos.
Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia.
Itse käytin täysin laktoositonta voita ja kermaviiliä. Maukasta tuli. Kuvan laitan heti kun kerkiän.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Seuraavaksi kokeilenkin tätä versiota. Vadelmassa on se jokin! 🙂