26.4.2017
2 kananmunaa
4dl sokeria
150g voi sulaa
2dl maitoa
6dl vehnäjauhoa
2tl vaniljasokeria
3tl leivinjauhetta
Kuorrute:
200g tomusokeria
1rkl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
4rkl voi sulaa
4rkl vahvaa kahvia
Paisto: 175 astetta, noin 50 minuuttia
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri myös vanilijasokeri. Sotke vehnäjauhot sekä leivinjauhe sekaisin. Lisää vuoroin perään kananmuna ja sokeri seokseen maito, voita sekä jauho seosta. Pyöräytä taikina sähkövatkaimella vielä lopuksi nopeasti sekaisin. Voit lisäysten aikana käyttää sähkövatkainta.
Voitele haluamasi kakkuvuoka huolellisesti. Halutessasi voit käyttää korppujauhoja, itse en niitä käytä. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Paistoaika riippuu myöskin uunin tehoista.
Ota kakku uunista ja kippaa jäähdytysritilälle jäähtymään. Voit myös ottaa kuvun pois päältä jolloin jäähtyy nopeammin. Anna kakun jäähtyä. Vasta kun kakku on jäähtynyt valmista kuorrute.
Sulata voi ja keitä kahvi. Lisää voi sula ja hieman jäähtynyt kahvi kulhoon jossa voit sekoittaa kuorrutteen. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe, voi ja kahvi seokseen. Sekoita kuorrute tasaiseksi. Kaada kuorrutetta tasaisesti kakun päälle ja anna sen valua omalla painolla alas. Jos kakkuun jää ”reikiä” voit varovasti peitellä paletilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä