14.8.2015
Voileipäkakkujen teko on helppoa ja yksinkertaista, myöskin nopeaa. Itse tein lohivoileipäkakun, joka on toistaiseksi vetäytymässä ja huomenna olisi tarkoitus koristella se loppuun ja päivitellä tätä sitten kun kerkiää. Kirjoittelen tämän alustavasti tänne ylös jotta en unohda mitä olen laittanut.
Tarvitset:
paahtoleipää / vuokaleipää
400 g lämminsavulohta, ruodotonta
½ purjoa
½ dl tilliä
400 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
valkopippuria ripaus
lohiherkku (kaupan kalatiskiltä)
Kostutus:
sitruuna / lime mehua
vettä
Etsi sopiva kulho / vuoka johon rakennat voileipäkakkusi. Vuoraa kulho kelmulla. Leikkaa paahtoleivästä reunat pois ja asettele ensimmäinen kerros paikoilleen. Laita purjo ja tilli blenderiin, jotta niistä tulee hienojakoisia. Silppua lohi pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon purjo-tilli seos ja tuorejuusto sekä ranskankerma. Sekoita massa sekaisin, mausta vielä pippurilla. Kiehauta kostutus vesi ja lisää sitrus mehu joukkoon.
Kostuta ensimmäinen kerros. Lisää kalamassasta puolet tähän väliin. Lisää seuraava kerros leipää ja kostuta. Toiseen kerrokseen lisää lohiherkku. Lado uudemman kerran paahtoleivän palaset ja kostuta. Lisää loppu kalamassa ja lisää paahtoleivät päälle. Voit hiukan päällystä kostuttaa ja laita jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään. Muista muovittaa hyvin, ettei kalan haju tartu muihin ruokiin. Koristelu mieluiten vasta seuraavana päivänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä