Kinuskileipomo Makujen Maailma

Kategoria: Voileipäkakut Nähty 3122 kertaa
 
14.08.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTILohivoilepäkakku


Äitini toivomuksen vuoksi päädyin tekemään lohella voileipäkakun. Heti ensimmäiseksi olin jo törmäyskurssilla, kenellä maistatan täytteen. Itse en pidä ollenkaan savustetusta kalasta ja ylipäätäänsä raa’asta kalasta. Täytettä ei ole kenelläkään maistatettu, mutta luotan vaistooni. Huomennahan sitä sitten kuullaan oliko syömäkelpoista vai ei?!

Voileipäkakkujen teko on helppoa ja yksinkertaista, myöskin nopeaa. Itse tein lohivoileipäkakun, joka on toistaiseksi vetäytymässä ja huomenna olisi tarkoitus koristella se loppuun ja päivitellä tätä sitten kun kerkiää. Kirjoittelen tämän alustavasti tänne ylös jotta en unohda mitä olen laittanut.

Tarvitset:

paahtoleipää / vuokaleipää
400 g lämminsavulohta, ruodotonta
½ purjoa
½ dl tilliä
400 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
valkopippuria ripaus
lohiherkku (kaupan kalatiskiltä)

Kostutus:
sitruuna / lime mehua
vettä

Etsi sopiva kulho / vuoka johon rakennat voileipäkakkusi. Vuoraa kulho kelmulla. Leikkaa paahtoleivästä reunat pois ja asettele ensimmäinen kerros paikoilleen. Laita purjo ja tilli blenderiin, jotta niistä tulee hienojakoisia. Silppua lohi pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon purjo-tilli seos ja tuorejuusto sekä ranskankerma. Sekoita massa sekaisin, mausta vielä pippurilla. Kiehauta kostutus vesi ja lisää sitrus mehu joukkoon.

Kostuta ensimmäinen kerros. Lisää kalamassasta puolet tähän väliin. Lisää seuraava kerros leipää ja kostuta. Toiseen kerrokseen lisää lohiherkku. Lado uudemman kerran paahtoleivän palaset ja kostuta. Lisää loppu kalamassa ja lisää paahtoleivät päälle. Voit hiukan päällystä kostuttaa ja laita jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään. Muista muovittaa hyvin, ettei kalan haju tartu muihin ruokiin. Koristelu mieluiten vasta seuraavana päivänä.

Kalamassa

Kalamassa