Kinuskileipomo Makujen Maailma

Kategoria: Kahvikakut,  Leivokset,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 5528 kertaa
 
15.09.2015
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTILaikukas Mokkapala


Töissä sattui olemaan tänään hiljaista joten aattelin leipoa jotain myyntiin. Bongasin valion sivuilta mokkapalojen ohjeen ja päädyin tekemään sellaisen ison gn-vuoallisen. Päätyihän ne jo iltapäivällä myyntiin asti ja näyttivät katoavansa nälkäisten asiakkaitten massuihin. =)

Tein ohjeesta omanlaisen version ja tässä se on:
IMG_1014
Raaka-aineet:
8 kananmunaa
5 dl sokeria
400 g margariinia
4 dl maitoa
1 l vehnäjauhoa
0,5 dl kaakaojauhetta (suklaamousse jauhe)
2 rkl leivinjauhetta
2 rkl vaniliasokeria

Kuorrute:
150 g margariinia
1,6 dl kahvia
8 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta (suklaamousse jauhe)
1 rkl vaniliasokeria

Meillä ei töissä ole tuota kaakaojauhetta ollenkaan joten käytin sen tilalla suklaamousse jauhetta, toimi oikein loistavasti silläkin tämä ohje. Piristävänä lisäkkeenä oli suklaa hippuja mousse jauheen joukossa, mikä toi lisä potkua pohjaan.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, vaahto on valmista kun pintaa jää esim. 8 kuvio. Sulata margariini ja lisää sen joukkoon maito. Varaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniliasokeri. Lisää vaahdon joukkoon rasvamaito seos ja vatkaa. Lisää lopuksi jauho seos. Pyöräytä taikina nopeasti sekaisin. Ota noin puolet taikinasta uuni vuokaan. Lisää loppuun taikinaan kaakaojauhe. Sekoita taikina. Lisää lopuksi vaalean taikinan päälle ja sekoita taikinat sekaisin. Laita uuniin paistumaan 200 asteeseen noin 15 min.

Kun pohja on valmis niin tee kuorrute. Keitä kahvi. Sulata voi kattilassa ja lisää sulanneen voin joukkoon kahvi. Anna kattilan olla miedolla lämmöllä. Lisää siivilän kautta tomusokeri ja kaakaojauhe. (Itse en nimittäin näin toiminut ja sehän kostautui. 😀 Olin nimittäin sen verran laiska tapaus, että läväytin tomusokerit suoraan kattilaan ja sinnehän jäi valkoisia kökköjä. Kovalla vispaamisella nekin hajosivat ja tuli tasaista.) Lisää lopuksi vaniliasokeri joukkoon. Kaada varovasti kuuma kuorrute pohjan päälle. Levitä mahdollisesti lastalla avustamalla joka puolelle. Ennen kuorrutteen hyytymistä kannattaa laittaa nonparellejä, strösseleitä, kookoshiutaleita tai manteleita, jotta ne pysyvät paikoillaan. Voit myös laittaa kylmään jotta se hiukan vetäytyy, mutta jos et malta odottaa niin upota hampaat kiinni.

Nautinnollisia hetkiä!
IMG_1010 Pah! Valittettavasti en osaa tätä kuvaa kääntää!