26.4.2017
Tämän ohjeen pohja on muistaakseni mitoitettu yhteen gn-vuokaan taikka pariin pyöreään vuokaan. Olen nimittäin töissä tehnyt tällä ohjeella erilaisia suolaisia piiraita.
Pohja:
7½dl vehnäjauhoa
3dl kylmää vettä
150g voita
3tl leivinjauhetta
suolaa (maun mukaan)
Täyte:
200g kinkkua
1 paprikaa
10 kpl kirsikkatomaatteja
juustoa
3dl kermaa
1tl mustapippuria
3 kananmunaa
Paista 200 asteessa, noin 30-40 minuuttia.
Laita kulhoon kaikki pohjan ainekset ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Taikinan voit laittaa hetkeksi kylmään tai aloittaa suoraan työstämisen. Voit asetella vuokaan leivinpaperin ja tasoitella taikinan sen päälle. Halutessasi voit esipaistaa pohjaa noin 10 minuuttia. Lisää täytteet pohjalle. Halkaise halutessasi kirsikkatomaatit ja leikkele paprikasta renkaita. Raasta haluamasi määrä juustoa piirakan päälle. Vispilöi munat ja kerma sekaisin. Lisää joukkoon mustapippuria. Kaada seos piirakan päälle. Laita uuniin paistumaan 200 asteeseen, paista noin 30-40 minuuttia. Kunnes piirakka on kypsä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Juuri näin, perus kinkkupiirakka, yksinkertaista ja nopeaa mutta niin maistuvaa! 🙂
Minä tykkään myös ja todellakin paprikan väriä vaikka vaihtamalla saa vaihtelua… Nytpä tulikin mieleeni, ettei meillä ole pitkään aikaan tehty kinkkupiirakkaa! 🙂
Vappu ostokset jo tehty mutta ehkä ensi viikolla….. Kiitos ideasta! 🙂