Kinuskileipomo Makujen Maailma

Kategoria: Täytekakut Nähty 2248 kertaa
 
14.08.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIKermainen mansikkakakku


Jokaiseen kesään kuuluu ehdottmasti ainankin yksi mansikkakakku.

Kakkupohja on tehty yksinkertaisella sokerikakkupohja ohjeella. Tarvitset vain kaksi saman kokoista juomalasia. Pohja mitoitettu 20cm vuokaan.

Pohja:
4 munaa
sokeria
vehnäjauhoa
perunajauhoa
leivinjauhetta

Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Voitele vuoka ja korppujauhoita. Riko kananmunat lasiin. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa vehnäjauhoa 2/3 osaa munista ja loppu 1/3 perunajauhoa. Lisää jauhojen joukkoon 1 tl leivinjauhetta.
Lisää munat sokerin joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on kuohkeaa kun pintaa jää joku kuvio hetkeksi, esim. kahdeksikko. Lisää jauhot siivilän läpi. Kääntele jauhot varovasti massaa jotta taikina ei lässähdä. Paista uunissa 40 min. Kokeile kadun kypsyys hammastikulla tai jos kakku näyttää vuoan reunoilta irtoavan niin on se kypsä. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.

Täyte:
1 l kerma
1 tl vaniljasokeri
3 l mansikka
1 dl maito

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla. Kostuta pohja maidolla. Viipaloi mansikoita pohjalle ja lisää päälle kermavaahtoa. Aseta seuraava kerros päälle ja kostuta pinta. Viipaloi lisää mansikoita ja lusikoi kermaa. Aseta ”hattu” ja anna kakun vetäytyä hetki kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään mehustumassa. Käytä loppu kerma kakun pursoitukseen ja loput mansikat kakun pääliseen. Tarjoile ja nauti!

Valmis kakku

Valmis kakku!