14.8.2015
Kakkupohja on tehty yksinkertaisella sokerikakkupohja ohjeella. Tarvitset vain kaksi saman kokoista juomalasia. Pohja mitoitettu 20cm vuokaan.
Pohja:
4 munaa
sokeria
vehnäjauhoa
perunajauhoa
leivinjauhetta
Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Voitele vuoka ja korppujauhoita. Riko kananmunat lasiin. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa vehnäjauhoa 2/3 osaa munista ja loppu 1/3 perunajauhoa. Lisää jauhojen joukkoon 1 tl leivinjauhetta.
Lisää munat sokerin joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on kuohkeaa kun pintaa jää joku kuvio hetkeksi, esim. kahdeksikko. Lisää jauhot siivilän läpi. Kääntele jauhot varovasti massaa jotta taikina ei lässähdä. Paista uunissa 40 min. Kokeile kadun kypsyys hammastikulla tai jos kakku näyttää vuoan reunoilta irtoavan niin on se kypsä. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
Täyte:
1 l kerma
1 tl vaniljasokeri
3 l mansikka
1 dl maito
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla. Kostuta pohja maidolla. Viipaloi mansikoita pohjalle ja lisää päälle kermavaahtoa. Aseta seuraava kerros päälle ja kostuta pinta. Viipaloi lisää mansikoita ja lusikoi kermaa. Aseta ”hattu” ja anna kakun vetäytyä hetki kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään mehustumassa. Käytä loppu kerma kakun pursoitukseen ja loput mansikat kakun pääliseen. Tarjoile ja nauti!
Valmis kakku!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä