Kinuskileipomo Makujen Maailma

Kategoria: Pikkuleivät Nähty 5015 kertaa
 
02.10.2015
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIHillolliset pikkuleivät


Tänään oli vaihteen vuoksi rauhallinen työpäivä, joten leipomaan kerkesi. Kerta kun viikonloppu oli tulossa niin hyydykekakusta ja aleksanterin leivoksista piti luopua niin päätin tehdä pikkuleipiä. Ohjeen löysin ohje kansiosta, pieniä muutoksia tein siihen.

Itse käytin muottina juomalasia, ihan sellaista normaalin kokoista. Hehhe, mikä sit lie normaali koko! 😉 Ohjeesta tulee 24 eli 48 pohjaa.

Aineet:
400 g margariinia
3 dl sokeria
2 munia
9 dl vehnäjauhoja
2 rkl vaniliasokeria
2  tl leivinjauhetta

Täyte:
jotain hilloa

Koristelu:
suklaa

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Laita taikina kylmään kovehtumaan 30-60 minuutiksi. Jaa taikina kahtia ja työstä ensiksi toinen puoli. Kaulitse taikina ohueksi ja mieluisella muotilla painele kuvioita. Asettele pikkuleivät pellille, mutta jätä hiukan väliä kun kohoavat. Paista 200 asteessa, noin 9 minuuttia. Riippuen uunin tehosta. Ole huolellinen etteivät pala.

Anna pikkuleipien kaikessa rauhassa jäähtyä. Kun ovat jäähtyneet niin voit pursottaa hilloa ja laittaa toisen puolen hatuksi. Sulata suklaa ja tee raidat.

Itse tein aprikoosi ja vadelmahillosta.

IMG_1053