2.10.2015
Itse käytin muottina juomalasia, ihan sellaista normaalin kokoista. Hehhe, mikä sit lie normaali koko! 😉 Ohjeesta tulee 24 eli 48 pohjaa.
Aineet:
400 g margariinia
3 dl sokeria
2 munia
9 dl vehnäjauhoja
2 rkl vaniliasokeria
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
jotain hilloa
Koristelu:
suklaa
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Laita taikina kylmään kovehtumaan 30-60 minuutiksi. Jaa taikina kahtia ja työstä ensiksi toinen puoli. Kaulitse taikina ohueksi ja mieluisella muotilla painele kuvioita. Asettele pikkuleivät pellille, mutta jätä hiukan väliä kun kohoavat. Paista 200 asteessa, noin 9 minuuttia. Riippuen uunin tehosta. Ole huolellinen etteivät pala.
Anna pikkuleipien kaikessa rauhassa jäähtyä. Kun ovat jäähtyneet niin voit pursottaa hilloa ja laittaa toisen puolen hatuksi. Sulata suklaa ja tee raidat.
Itse tein aprikoosi ja vadelmahillosta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Oi nam! Simppelit ohjeet ovat yleensä just niitä parhaimpia, mutta silti tulee harvemmin niitä tehtyä. Enkä todellakaan vähättele reseptisi ”simppeliyttä”: tällaiset pikkuleipätaikinat ovat niitä ärsyttävimpiä kaulita ja tehdä kekseiksi, mutta herkuimpia nautiskella kahvin kanssa 😛