15.3.2015
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
150g margariinia
1 muna
Täyte:
2 dl (1prk) kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 muna
omenoita
kanelia
sokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen margariini. Nypi margariini joukkoon. Lisää muna ja sekoita kunnolla. Taikina on helppo tehdä käsin. Voitele lasivuoka voilla. Taputtele taikina vuokaan, katso että reunoista ei tule paksut. Sekoita täytteen aineet keskenään ja lisää pohjan päälle. Kuori ja viipaloi omenoita (itse käytän golden delicious omppuja, niitä menee vähän koosta riippuen 2-3kpl). Lado omenat täytteen päälle ympyrän muodossa. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
Paista 180C n. 30min muista tarkkailla pohjaa ettei pääse palamaan. Täyte hyllyy hieman uunista otettaessa. Kermaviilitäytteen alle voi laittaa vaniljakreemiä halutessaan. Jos ei tykkää omenoista niin ne voi korvata melkein millä tahansa marjalla. Itse olen tehnyt myös mansikalla, mustikalla ja vadelmalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä