10.3.2015
5 dl vettä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
12 dl vehnäjauhoja
1 pkt nakkeja
ketsuppia
Lisää veteen suola, öljy ja kuivahiiva. Alusta jauhot taikinaan vähitellen, vaivaa kunnes taikina ei tartu käteen.
Kohota liinan alla 1 h.
Pilko nakit 5 osaan.
Jaa taikina 15 osaa. Kaulitse taikina paloista pyöreitä läkkäröitä (ihan kuin tekisit riisipiirakoita). Laita taikinalle ketsuppia ja 5 nakin palasta (eli yksi nakki). Nosta taikinan reunat ylös ja nytistele yhteen. Käännä pellille sulkemiskohta alaspäin.
Voitele munalla. Paista 200C n.20min. Anna vähän jäähtyä ennen kuin haukkaat.
Taikinanyytin palapaino (pelkkä taikina) n.90g
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kuvaa en valitettavasti tullut ottaneeksi, pitää ensi kerralla muistaa 🙂 Taikinaa nyyteissä on aika reilusti ja sinne kyllä mahtuu sisään kaveriksi esim. juustoa. Itse haaveilen pulled pork nyyteistä 😛