Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Makeekookos

Valkosuklaa-Mustikkamoussekakku mutakakkupohjalla.

19.1.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17261_Collage.jpgfgcbfhjgklypölgkfjutiyoup_600x600.jpg

Mutakakkupohja:

3 kananmunaa
3 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 rkl kaakaota
2 dl vehnäjauhoja
150g sulatettua voita

Laita uuni päälle, 175 astetta. Voitele irtopohjavuoallinen vuoka voilla ja ripottele vuoan pohjalle ja reunoille korppujauhoja. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kananmunat ja sokeri HUOM älä sekoita liikaa ja varsinkaan sähkövatkaimella koska muuten kakku saa liikaa ilmaa ja muuttuu kuivaksi ja liian kuohkeaksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää kuivat aineet munaseokseen,lisää sulatettu voi. Levitä mutakakkumassa tasaiseksi vuoan pohjalle, paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia (itse paistoin 30 minuuttia mutta riippuu uunista). Kakun pitää olla edelleen hieman löysä keskeltä koska se jähmettyy jääkaapissa. Anna jäähtyä.

Valkosuklaamousse:

3 dl kermaa
2 rkl sokeria
300g valkosuklaata
150g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja sekoita joukkoon. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hieman ennen kuin lisäät kerma-tuorejuustoseokseen, vatkaa joukkoon ja levitä mutakakkupohjan päälle. Liivatetta ei tarvitse lisätä koska muuten täytteestä tulee liian kuminen, suklaa jähmettää täytteen! Anna hyytyä ½ tuntia.

Mustikkamousse:

400g mustikoita
½ sitruunan mehu
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl sokeria
3 dl kermaa
150g tuorejuustoa
3 liivatelehteä

Tee mustikkakastike: Laita kattilaan mustikat, puolikkaan sitruunan mehu, vaniljasokeri, puolet sokerimäärästä (eli 0,75dl), keitä noin 15 min, Laita liivatelehdet likoamaan ja anna liota noin 5-10 minuuttia (tärkeää ettei liota liian kauan ettei tärkkellys häviä). Paseeraa mustikkakastike siivilän läpi ja kaada takaisin kattilaan, lisää lionneet liivatelehdet kastikkeeseen ja kuumenna niin että liivatelehdet sulatan kastikkeeseen, anna kastikkeen jäähtyä. Vatkaa kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vatkaa joukkoon. Vatkaa jäähtynyt mustsikkakastike ohuena nauhana kermaseokseen. Levitä valkosuklaamoussen päälle, anna hyytyä noin 3 tuntia.

Koristele mielesi mukaan :)!

Kategoriat

Muut juhlapöydän kakutTäytteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17261_Collage.jpgfgcbfhjgklypölgkfjutiyoup_400x400.jpgMakeekookosValkosuklaa-Mustikkamoussekakku mutakakkupohjalla.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17261_dccd_400x400.jpgMakeekookosPizzakakku
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17261_IMG_2942_400x400.jpgMakeekookosJouluinen juustokakku
2

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa