Kinuskileipomo Makeekookos

Kategoria: Mustikka + valkosuklaa,  Muut juhlapöydän kakut,  Täytteet Nähty 15002 kertaa
 
19.01.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIValkosuklaa-Mustikkamoussekakku mutakakkupohjalla.


Tässä moussekakussa yhdistyy suklaa ja marjat, aivan mahtava yhdistelmä!

Mutakakkupohja:

3 kananmunaa
3 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 rkl kaakaota
2 dl vehnäjauhoja
150g sulatettua voita

Laita uuni päälle, 175 astetta. Voitele irtopohjavuoallinen vuoka voilla ja ripottele vuoan pohjalle ja reunoille korppujauhoja. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kananmunat ja sokeri HUOM älä sekoita liikaa ja varsinkaan sähkövatkaimella koska muuten kakku saa liikaa ilmaa ja muuttuu kuivaksi ja liian kuohkeaksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää kuivat aineet munaseokseen,lisää sulatettu voi. Levitä mutakakkumassa tasaiseksi vuoan pohjalle, paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia (itse paistoin 30 minuuttia mutta riippuu uunista). Kakun pitää olla edelleen hieman löysä keskeltä koska se jähmettyy jääkaapissa. Anna jäähtyä.

Valkosuklaamousse:

3 dl kermaa
2 rkl sokeria
300g valkosuklaata
150g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja sekoita joukkoon. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hieman ennen kuin lisäät kerma-tuorejuustoseokseen, vatkaa joukkoon ja levitä mutakakkupohjan päälle. Liivatetta ei tarvitse lisätä koska muuten täytteestä tulee liian kuminen, suklaa jähmettää täytteen! Anna hyytyä ½ tuntia.

Mustikkamousse:

400g mustikoita
½ sitruunan mehu
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl sokeria
3 dl kermaa
150g tuorejuustoa
3 liivatelehteä

Tee mustikkakastike: Laita kattilaan mustikat, puolikkaan sitruunan mehu, vaniljasokeri, puolet sokerimäärästä (eli 0,75dl), keitä noin 15 min, Laita liivatelehdet likoamaan ja anna liota noin 5-10 minuuttia (tärkeää ettei liota liian kauan ettei tärkkellys häviä). Paseeraa mustikkakastike siivilän läpi ja kaada takaisin kattilaan, lisää lionneet liivatelehdet kastikkeeseen ja kuumenna niin että liivatelehdet sulatan kastikkeeseen, anna kastikkeen jäähtyä. Vatkaa kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vatkaa joukkoon. Vatkaa jäähtynyt mustsikkakastike ohuena nauhana kermaseokseen. Levitä valkosuklaamoussen päälle, anna hyytyä noin 3 tuntia.

Koristele mielesi mukaan :)!