29.7.2016
Noin 7-10 leivosta
Pohja:
100 g kaneli ässiä
60 g voita
2 tl (tummaa)siirappia
1 rkl kaakaotajauhetta
Kuorrute
145g valkosuklaata
Pinkkiä elintarvikeväriä
Ohje:
Hienonna keksit. Sulata voi ja siirappi mikrossa lämpimäksi ja juoksevaksi. Lisää kaakaojauhe ja sekoita hyvin. Lisää keksimurska ja kääntele seos tasaiseksi. (Jos keksit eivät ole tarpeeksi hienona mielestäsi jätä ne hetkeksi pehmenemään ja painele hienoksi haarukalla.) Pyörittele taikinasta palloja tai painele se muotteihin. Anna kovettua pakkasessa n. 30 minuuttia.
Sulata 125g suklaata mikrossa ensin 30 sekuntia, sekoita, 20 sekuntia, sekoita, 20 sekuntia, sekoita sekä vielä 10 sekunnin erissä jos tarvis. Ota cookie popsit pois pakkasesta sekä irrota muotista, jos käytit muottia ja peitä suklaalla (jos tikut irtoilevat, laita tikun päähän hieman suklaata ja työnnä tapaisin sisään). Laita leivinpaperilla päällystetylle alustalle ja kovettumaan jääkaappiin/pakastimeen. Sulata loppu suklaa ja värjää se. Koristele popsit ja säilytä kylmässä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Keksitpä nokkelan uusiokäytön rasiassa jo jonkin aikaa lojuneille kekseille! 🙂 Saadaan keksit hauskan näköisinä ja herkullisina tarjolle pois kuleksimasta. Hyvin sopisivat vierasherkuksikin. 🙂