Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Maile

Kuningatarleivokset

9.8.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18897_kuningatarleivokset_600x600.jpg

8kpl tartalettivuokiin

2 kananmunaa – laita lasiin
sokeria saman verran toiseen lasiin kuin kananmunia
kolmanteen lasiin, saman verran kuin kananmunia, vehnäjauhoa 2/3 ja perunajauhoa 1/3
1tl leivinjauhetta
halutessa voi lisätä n.1tl ksantaania
kaakaoversioon lisäksi n.1rkl raakakaakaojauhetta
vuoan voiteluun juoksevaa margariinia
korppujauhoa

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siiviöi munavaahtoon. Leikkaa leivinpaperista vuokien pohjalle pyöreät paperit. Muuten jäävät leivokset kiinni. Voitele vuoat, laita paperit pohjiin ja kaada korppujauhoa jokaiseen koloon pieni kasa ja pyöräytä jotta korppujauhoa leviää reunoille. Laita n.2rkl taikinaa jokaiseen vuokaan ja paista uunin alaosassa 200-asteessa n.12min. Pohjien reunat saisivat olla irti vuoan reunoista. Anna jäähtyä hetki ja irroita pohjat vuoista. Käytä tarvittaessa apuna hammastikkua. Poista paperit pohjista. Anna pohjien jäähtyä kokonaan leivinpaperin päällä.
Valmista täyte:
400g (1prk) turkkilaista jugurttia (Valio Eila)
78g vaniljakreemijauhetta
35g sokeria

Sekoita aineet ja anna olla jääkaapissa 15min.
Levitä täytettä jäähtyneiden pohjien päälle veitsellä tai pursota. Asettele päälle haluamallasi tavalla vadelmia ja mustikoita.
Valmista kiille:
n.½dl hyytelösokeri Multi
n.½-3/4dl vettä

Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa. Anna kiehua ½ min. ja ota pois liedeltä. Anna hetki jäähtyä. Kaada marjojen päälle lusikan avulla.
Laita jääkaappiin. Kun kiille on jähmettynyt, nosta leivokset leivospaperien päälle ja tarjoile. Voit halutessasi laittaa ennen kiilteen laittoa leivosten päälle mintun lehtiä. Itse käytän omia mansikkamintun lehtiä.
Olen tehnyt näistä myös gluteenittoman version.
Tässä siihen aineet. Tekotapa sama.

Gluteenittomat leivokset
2 kananmunaa
1dl sokeria
40g mantelijauhetta
30g maissijauhoa
10g raakakaakaojauhetta
½dl perunajauhoa
1tl leivinjauhetta
1tl ksantaania
vadelmia ja mustikoita
sama täyte ja kiille ohje
voiteluun juokseva margariini ja halutessa sokeria korppujauhon sijaan tai muuta vastaavaa

Kategoriat

LeivoksetMakeat piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18897_blueberry-sundae_400x400.jpgMaileBlueberry sundae kuppikakut
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18897_kuningatarleivokset_400x400.jpgMaileKuningatarleivokset

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa