13.8.2014
8 isoa kuppikakkua
pohja:
150g juoksevaa margariinia
2dl sokeria
2 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
3½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1½dl Flora Vanillaa
mustikoita
Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Sekoita joukkoon yksitellen kananmunat. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sihtaa ne siivilän läpi taikinaan vuorotellen vaniljakastikkeen kanssa. Kaada vuokiin ja lisää päälle mustikat. Paista 200 asteessa n.20min. Jäähdytä.
mustikkavaahto:
200g turkkilaista jugurttia (Valio Eila)
39g vaniljakreemijauhetta
17g sokeria
mustikoita
Sekoita jugurtti, kreemijauhe ja sokeri. Anna tekeytyä jääkaapissa n.15min. Soseuta mieleisesi määrä mustikoita (n.½-1dl riittänee) ja sekoita aineet keskenään. Pursota vaahtoa keko pohjan päälle. Jätä reunoille tilaa n.1cm.
kuorrute:
200g valkosuklaata
2rkl rypsiöljyä
Sulata valkosuklaa. Sekoita öljy suklaaseen ja jäähdytä hieman. Kaada lusikalla suklaata vaahdon päälle kunnes koko keko on peitossa. Laita heti mustikka tai haluamasi koristeet ennen kuin suklaa jähmettyy. Laita kuppikakut kylmään. Jos säilytät kuppikakkuja pidempään jääkaapissa, laita päälle muovia tms. muuten keräävät kosteutta pintaan.
Nauti! =)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Oi ompa ihana ohje, pakko testata!:)