1.2.2014
Suklaamuffinssit:
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1/2 dl rypsiöljyä
Mansikkavaahto:
2 dl kermaa
250g maitorahkaa
mansikoita pilkottuna
mansikkatomusokeria oman maun mukaan
Koristeluun mansikkatomusokeria ja muutama tippa vettä
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita toisessa kulhossa maito, munat ja öljy ja lisää ne kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja jaa taikina muffinssivuokiin.
3. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
4. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää joukkoon rahka, mansikoita ja tomusokeria. Pakastemansikoita kannattaa valuttaa ennen täytteeseen lisäämistä.
5. Leikkaa jäähtyneistä muffinsseista huiput ja koverra sisusta pois noin yhden teelusikallisen verran. Täytä kolo mansikkavaahdolla ja halutessasi aseta lakki päälle. Muffinssin päälle voi vielä pursottaa sydänkuvion mansikkatomusokerista ja vedestä sekoitetulla tahnalla.
Vinkki: Ylijäävä täyte on hyvää sellaisenaan, tai sitä voi vielä jatkaa rahkalla ja marjoilla, jolloin siitä saa hyvän välipalan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä